Kirjasto

Yhteystiedot:

Virastotie 5 
07600 MYRSKYLÄ 

Puh. 040 181 2020

etunimi.sukunimi@myrskyla.fi  
kirjasto@myrskyla.fi


Kirjastonhoitaja Jan Nyström (0400 320 787) 

Aukioloajat:

Ma   klo 10-15
Ti     klo 14-19
Ke    klo 14-19
To    klo 14-19
Pe    klo 10-15  

Järjestelmänvaihto
19.9-2.10. Kirjastojärjestelmämme vaihtuu, jolloin kirjasto on kiinni. Muutokset ovat mahdollisia.

Kirjasto on kiinni pyhäpäivinä. Pyhää edeltävänä päivänä suljemme tuntia aikaisemmin.
Palautusluukku on aina auki. Löydät sen kunnanviraston ilmoitustaulun yhteydestä.


Kirjastoaineisto:

Voit selata kirjastomme kokoelmia alla olevasta linkistä. Kirjastosta saat salasanan, joka mahdollistaa omien lainojen selailun tai uusimisen netissä. Lainat voi uusia enintään viisi kertaa, jos aineistosta ei ole varauksia. Voit myös tehdä varauksia lainassa olevasta aineistosta.

Kokoelmat, omat lainat, uusinnat ja varaukset 

Kirjastoon tulevat lehdet

Käyttösääntöjä ja maksut

Satukunnari - koko perheen kirjadiplomi

1 - 6. luokkien kirjakunnarin kirjalistat ja tehtävät

Myrskylän kirjasto Facebookissa

 

AJANKOHTAISTA KIRJASTOSSA:

SUURI RUNOKILPAILU on tullut päätökseensä. Eniten runoja toimittanut kunta on Myrskylä, jolle myönnetään Runoruhtinaskunnan ja Kalevalaisen kulttuuripitäjän titteli vuodeksi 2017. Parhaimmaksi runoksi äänestettiin Mauno Strandénin Koppava kyläpäällikkö. Sekä voittajarunon että muut osallistuneet runot pääsee yhä lukemaan paikan päällä kirjastoissa ja tästä linkistä. Myrskylän ja Pukkilan kirjastot kiittävät kaikkia runoilijoita että äänestäjiä osallistumisesta.

TARINAKARAOKE SIIRTYY SYKSYYN! Tarinakaraoke pidetään Myrskylässä lokakuussa. Tarkempi aikataulu myöhemmin. Keth Strömdahl on vetänyt tarinapiiriä menestyksekkäästi Askolan kirjastossa. Nyt hän vierailee Itä-Uudenmaan kirjastoissa Suomi100-juhlavuoden ohjelman merkeissä. Tarkoituksena on kertoa tarinoita itsenäisyyden ajalta, aiheena tällä kertaa on urheilu. Kaikki penkkiurheilijoista himoliikkujiin ovat tervetulleita kertomaan ja kuuntelemaan tarinoita vuosien varrelta!

LUKUPIIRI kokoontuu seuraavan kerran 8.9. aiheenaan Flincenberg-Gluschkoffin Pietarilainen polkuhevonen: Lapsuus kolmen kulttuurin katveessa. Kyseessä on viisas ja lämmin kertomus suomalaisuuden, suomenruotsalaisuuden ja venäläisyyden ristipaineessa kasvamisesta. Kirjaa saa lainattua kirjastosta heinä-elokuun vaihteessa. 

KAUKOLAINAT Loviisan ja Lapinjärven kirjastoista ovat nyt lähilainoja ja maksuttomia Myrskylän kirjaston asiakkaille. Aineistoa ei kuitenkaan vielä voi varata suoraan verkkokirjastosta vaan tilaus tehdään kuten tavallinen kaukolainatilaus henkilökunnan kautta. Loviisasta ja Lapinjärveltä voi tilata aineistoa jota ei ole Myrskylän omissa kokoelmissa

ATK-APTEEKKI palvelee  Myrskylän kirjastossa. Jos tunnet tarvitsevasi henkilökohtaista apua tietotekniikkaan liittyvissä asioissa, ota yhteyttä kirjastoon niin sovitaan aika. ATK-apteekki on osa Myrskylän kirjaston Luen ja tuotan itse- hanketta joka on saanut valtionavustusta kirjastotoiminnan kehittämiseen varatuista määrärahoista. ATK-apteekki toteutetaan yhteistyössä Aamos OY:n kanssa. Lisätietoja kirjastosta.

E-AINEISTOT

PRESSREADER tarjoaa lehtiä useilla eri kielillä eri maista. Palvelua voi käyttää joko kirjaston laitteilla tai omalla tablettitietokoneella tai älypuhelimella lataamalla Pressreader-sovelluksen. Tekemällä sovellukseen oman tilin voit käyttää palvelua myös kotoa käsin seitsemän päivän ajan. Sen jälkeen käyttöoikeus on uudistettava käymällä jälleen kirjastossa. Kysy lisää tietoa ja käytönopastusta kirjastosta. Siirry Pressreader-sivuille tästä.

NAXOS on musiikkipalvelu, joka tarjoaa ilmaiseksi pääasiassa klassista musiikkia kuunneltavaksi. Sisäänkirjautumiseen käytetään kirjastokortin viivakooditunnusta. Palvelu on englanninkielinen. Siirry sivostolle tästä. Voit kuunnella Naxosin tarjoamaa musiikkia myös älypuhelimella. Mobiilikäyttöön tarvitset Naxos Music Library-sovelluksen, jonka saad ladattua puhelimesi mallista riippuen joko Google Playsta tai Itunesista.  Pyydä tarvittaessa apua kirjastosta.

ELIB on itäisen Uudenmaan kirjastojen yhteinen e-kirjapalvelu. Kirjoista suurin osa on ruotsinkielisiä, mutta nimekkeitä löytyy myös muilla kielillä (16 eri kieltä). Palveluun kuuluu E-kirjoja ja e-äänikirjoja. Palvelun osoite: https://ostnyland.elib.se/ 

E-KIRJOJA voi nyt lainata Myrskylän kirjastokortilla ja verkkokirjaston salasanalla. E-kirjakokoelmamme eAgricola on yhteinen Lapinjärven, Loviisan ja Pukkilan kirjastojen kanssa. Samoilta sivuilta löytyvät myös e-kirjojen käyttöohjeet. E-kirjojen laina-aika on 14 vrk. Tervetuloa tutustumaan valikoimaan ja lainaamaan!  Jos tarvitset apua lukuohjelman lataamisessa, tule käymään kirjastossa, voit myös varata atk-apteekin ajan yksilöllistä e-kirjaopastusta varten. Kirjastossa on käytettävissä tablet-tietokoneita, joilla voi kokeilla e-kirjojen lukemista. 

   

Ajankohtaista

22.06.2017
Tilinpäätös ja toimintakertomus 2016

21.06.2017
Kunnanvirasto on suljettuna 3.7.-30.7.2017

02.06.2017
Lukuvuoden työ- ja loma-ajat 2017-2018

01.06.2017
Urheilukenttä käytettävissä

30.05.2017
Matonpesupaikka auki 4.9. asti

11.05.2017
Myrskylän kunnan ja vesihuoltolaitoksen laskutusosoitteet muuttuvat

06.04.2017
Asiakasohjaus Siiri, ikäihmisten palveluneuvonta ja -ohjaus

05.04.2017
Korjausavustukset ovat siirtyneet kunnilta ARA:lle

17.03.2017
Nuorten kesätyön tukeminen

23.02.2017
Myrskylä-viirejä myynnissä kunnanvirastolla

10.01.2017
Myrskylän kunnan talousarvio 2017

13.05.2016
Myrskylän mainosvideot

20.04.2016
Kuluttajaturvallisuusvalvonta 1.5.2016 alkaen

03.08.2015
Palvelutaksiliikenne haja-asutusalueella

03.06.2015
Tontteja Kirkkojärven rannan läheisyydestä