Kirjasto

Yhteystiedot:

Virastotie 5 , 07600 MYRSKYLÄ
Puh. 040 181 2020

etunimi.sukunimi@myrskyla.fi  
kirjasto@myrskyla.fi


Kirjastonhoitaja Jan Nyström (0400 320 787). 

Aukioloajat:

Ma   klo 10-15
Ti     klo 14-19
Ke    klo 14-19
To    klo 14-19
Pe    klo 10-15  

Kirjasto on kiinni pyhäpäivinä. Pyhää edeltävänä päivänä suljemme tuntia aikaisemmin.
Palautusluukku on aina auki. Löydät sen kunnanviraston ilmoitustaulun yhteydestä.


Kirjastoaineisto:

Voit selata kirjastomme kokoelmia alla olevasta linkistä. Kirjastosta saat salasanan, joka mahdollistaa omien lainojen selailun tai uusimisen netissä. Lainat voi uusia enintään viisi kertaa, jos aineistosta ei ole varauksia. Voit myös tehdä varauksia lainassa olevasta aineistosta.

Kokoelmat, omat lainat, uusinnat ja varaukset

Kirjaston tapahtumakalenteri kevät 2017

Kirjastoon tulevat lehdet

E-kirjakokoelma Agricola

E-kirjakokoelma Elib

Zinio - englanninkieliset aikauslehdet

Käyttösääntöjä ja maksut

Satukunnari - koko perheen kirjadiplomi

1 - 6. luokkien kirjakunnarin kirjalistat ja tehtävät

Myrskylän kirjasto Facebookissa

 

AJANKOHTAISTA KIRJASTOSSA:

PUUTARHAILTA Paratiisi takapihalla - potager paraatipaikalla keskiviikkona 29.3 klo 18-20. Puutarhatoimittaja ja hortonomi Paula Ritanen-Närhi kertoo omasta pihastaan, jonne hän on rakentanut unelmiensa puutarhan. Luennolla saat vinkkejä muun muassa hyöty- ja koristekasvien yhdistelyyn, monivuotisten kasvattamiseen ruukussa, maanpeitekasvien käyttöön ja puutarhan kodikkaaksi tekemiseen. Tule kuuntelemaan ja kyselemään!

SUURI RUNOKILPAILU alkaa 28.2. Kilpailuaikaa on 1.6. asti, jonka jälkeen runoista järjestetään äänestys. Pidetyin runo palkitaan makeasti Eino Leinon päivänä 6.7, jolloin myös julkistetaan eniten runoja kerännyt Runoruhtinaskunta 2017 -tittelin saava kunta. Osallistua voit millä tahansa itse kirjoittamallasi runolla. Voit lähettää runon kirjaston sähköpostiin, facebook-sivuille tai jättää paperimuodossa olevan runon kirjastoon. Mikäli jätät runon palautuslaatikkoon, kirjaa mukaan myös yhteystiedot, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisen palkinnon johdosta. Sama henkilö voi osallistua useammalla runolla. 

100 VUOTTA työtä ja elämää Myrskylässä -valokuvanäyttely on esillä kirjaston aukioloaikoina. Pentti Urhosen kokoama näyttely koostuu yli sadasta työ- ja kulttuuriaiheisesta valokuvasta itsenäisyyden ajalta.

LUKUPIIRI kokoontuu seuraavan kerran 7.4. aiheena on Marja-Leena Lempisen Elämisen ehdot. Sen jälkeen palataan tutun kirjailijan tuotantoon, lukukirjana Elisabet Ahon Valkea kuin uni.

KAUKOLAINAT Loviisan ja Lapinjärven kirjastoista ovat nyt lähilainoja ja maksuttomia Myrskylän kirjaston asiakkaille. Aineistoa ei kuitenkaan vielä voi varata suoraan verkkokirjastosta vaan tilaus tehdään kuten tavallinen kaukolainatilaus henkilökunnan kautta. Loviisasta ja Lapinjärveltä voi tilata aineistoa jota ei ole Myrskylän omissa kokoelmissa

ATK-APTEEKKI palvelee  Myrskylän kirjastossa. Jos tunnet tarvitsevasi henkilökohtaista apua tietotekniikkaan liittyvissä asioissa, ota yhteyttä kirjastoon niin sovitaan aika. ATK-apteekki on osa Myrskylän kirjaston Luen ja tuotan itse- hanketta joka on saanut valtionavustusta kirjastotoiminnan kehittämiseen varatuista määrärahoista. ATK-apteekki toteutetaan yhteistyössä Aamos OY:n kanssa. Lisätietoja kirjastosta.

E-AINEISTOT

PRESSREADER korvaa huhtikuussa poistuvan Zinion. Pressreader tarjoaa lehtiä useilla eri kielillä eri maista. Palvelua voi käyttää joko kirjaston laitteilla tai omalla tablettitietokoneella tai älypuhelimella lataamalla Pressreader-sovelluksen. Tekemällä sovellukseen oman tilin voit käyttää palvelua myös kotoa käsin seitsemän päivän ajan. Sen jälkeen käyttöoikeus on uudistettava käymällä jälleen kirjastossa. Kysy lisää tietoa ja käytönopastusta kirjastosta. Siirry Pressreader-sivuille tästä.

NAXOS on musiikkipalvelu, joka tarjoaa ilmaiseksi pääasiassa klassista musiikkia kuunneltavaksi. Sisäänkirjautumiseen käytetään kirjastokortin viivakooditunnusta. Palvelu on englanninkielinen. Siirry sivostolle tästä. Voit kuunnella Naxosin tarjoamaa musiikkia myös älypuhelimella. Mobiilikäyttöön tarvitset Naxos Music Library-sovelluksen, jonka saad ladattua puhelimesi mallista riippuen joko Google Playsta tai Itunesista.  Pyydä tarvittaessa apua kirjastosta.

ELIB on itäisen Uudenmaan kirjastojen yhteinen e-kirjapalvelu. Kirjoista suurin osa on ruotsinkielisiä, mutta nimekkeitä löytyy myös muilla kielillä (16 eri kieltä). Palveluun kuuluu E-kirjoja ja e-äänikirjoja. Palvelun osoite: https://ostnyland.elib.se/ 

E-KIRJOJA voi nyt lainata Myrskylän kirjastokortilla ja verkkokirjaston salasanalla. E-kirjakokoelmamme eAgricola on yhteinen Lapinjärven, Loviisan ja Pukkilan kirjastojen kanssa. Samoilta sivuilta löytyvät myös e-kirjojen käyttöohjeet. E-kirjojen laina-aika on 14 vrk. Tervetuloa tutustumaan valikoimaan ja lainaamaan!  Jos tarvitset apua lukuohjelman lataamisessa, tule käymään kirjastossa, voit myös varata atk-apteekin ajan yksilöllistä e-kirjaopastusta varten. Kirjastossa on käytettävissä tablet-tietokoneita, joilla voi kokeilla e-kirjojen lukemista. 

ZINIO, uusi e-aikakauslehtipalvelu on avattu Porsse-kirjastojen (Askola, Pornainen, Porvoo ja Sipoo) ja Myrskylän ja Pukkilan kirjastojen asiakkaille . Zinio-palvelussa on tarjolla 19 englanninkielistä aikakauslehteä. Mukana ovat mm. The Economist, BBC Top Gear, GQ, House Beautiful, National Geographic Traveler, New York Review of Books, PC Gamer, World Soccer sekä Teen Vogue. Aikakauslehtien lukemiseen tarvitaan kirjastokortti ja sähköpostiosoite. Lehtiä voi lukea tietokoneelta, älypuhelimesta ja tabletilta. Lukeminen onnistuu myös ilman nettiyhteyttä, kun koneelle on ladattu Zinio for libraries -lukuohjelma. Zinio-palvelu löytyy osoitteesta: www.rbdigital.com/porvoo  

Ajankohtaista

20.03.2017
Avoimet ovet kunnanvirastolla 30.3.2017 klo 12-16

17.03.2017
Nuorten kesätyön tukeminen

13.03.2017
Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriavustukset

13.03.2017
Ehdokaslistojen yhdistelmä kuntavaaleihin

01.03.2017
Vuoden 2017 kuntavaalit

23.02.2017
Myrskylä-viirejä myynnissä kunnanvirastolla

08.02.2017
Työpaikkojen radonvalvontaa Myrskylässä

10.01.2017
Myrskylän kunnan talousarvio 2017

24.11.2016
Palveluliikenne haja-asutusalueella

10.08.2016
Koulukuljetukset Myrskylä-Orimattila-Myrskylä lukuvuotena 2016-2017

27.06.2016
Lukuvuoden työ- ja loma-ajat 2016-2017

16.06.2016
Tilinpäätös ja toimintakertomus 2015

13.05.2016
Myrskylän mainosvideot

20.04.2016
Kuluttajaturvallisuusvalvonta 1.5.2016 alkaen

03.08.2015
Palvelutaksiliikenne haja-asutusalueella

03.06.2015
Tontteja Kirkkojärven rannan läheisyydestä