Myrskylän kunnan liikenneratkaisu

Myrskylän kunnan liikenneratkaisu

Myrskylän kunnan liikenneratkaisu on edennyt

Myrskylän kunnanhallitus päätti kokouksessaan 20.5.2019 hankkia Porvoon liikenteen lakkautettavan linjan korvaajaksi taksilla ajettavaa syöttöliikennettä Myrskylästä Pukkilan linja-autoasemalle arkipäiville, ajalla 3.-28.6. sekä 1.8.-31.12.2019. Heinäkuun yleisenä lomakuukautena liikennettä ei ajeta.

Vielä tarkentamattoman suunnitelman mukaan ajettava reitti kulkisi välillä Myrskylä-Pakila-Kankkila-Kantele-Pukkila. Aamun syöttövuoro on suunniteltu ajettavaksi Pukkilasta kello 06:40 Porvooseen lähtevälle vuorolle, jonka saapumisaika Porvooseen on kello 07:35. Muutos ei näin merkittävästi vaikuta työmatkalaisten ja opiskelijoiden nykyisiin aikatauluihin.

Ratkaisu monipuolistaa liikennesuuntia Myrskylästä Pukkilan lisäksi myös Porvooseen ja Mäntsälään, mistä edelleen rautatieyhteydellä muualle Suomeen. Lisäksi reittivaihtoehto nostanee Pukkilan liikenteen asiakasmääriä ja tuo nuorille mahdollisuuden hakeutua useampiin alueellisiin oppilaitoksiin muun muassa Askolassa. Lisäksi suunnitellulla reitillä saavutetaan aikaisemman bussilinjan merkittävimmät asiakasmäärät tien 1605 suunnalta kunnan alueella ja uusilla pysäkeillä toivotaan parannettavan liikkumista myös muista kunnan keskeisimmistä kyläkeskuksista.

Tarkempi reitti aikatauluineen ja hinnoitteluineen julkaistaan viikolla 22, kun sopimuskeskustelut liikennöitsijän kanssa saadaan päätökseen.