Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä: Myrskylän kunnan asukkaat pääsevät hoitoon normaalisti

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä: Myrskylän kunnan asukkaat pääsevät hoitoon normaalisti

Pukkilan ja Myrskylän kunnissa asuvat Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän asiakkaat voivat Uudenmaan eristyksen aikana hakeutua normaalisti hoitoon ja palveluihin hyvinvointiyhtymän alueelle.

Lääkärin lähetteellä pääsee keskussairaalaan tutkimuksiin ja hoitoon. Terveysasemilla hoidetaan kiireettömiä asioita hoitosuunnitelman mukaisesti ja akuutteja sairaustapauksia tarpeen mukaan. Akuutti24 palvelee kuten ennenkin kiireellisen hoidon tarpeessa olevia. Ennen Akuuttiin tuloa on soitettava ensin Päivystysavun numeroon 116 117 lisäohjeiden saamiseksi. Päivystysapuun otetaan yhteyttä myös, jos kärsii vaikeista hengitystieinfektion oireista eikä pärjää oireiden kanssa kotona.

Sosiaalitoimistot, perheneuvola ja perheoikeudellinen yksikkö ottavat asiakkaita vastaan ajanvarauksella. Kotikäyntejä tehdään edelleen Pukkilaan ja Myrskylään, jos asiakkaan tilanne sitä edellyttää eikä kotikäyntiä ole mahdollisuutta korvata puhelimitse tai muilla etäasiointivälineillä.

Poliisilaitoksella sijaitseva sosiaalipäivystys päivystää kaikkina päivinä ympäri vuorokauden. Sosiaalityöntekijään saa yhteyden yleisen hätänumeron 112:n kautta. Sosiaalipäivystyksen asiakkaaksi ohjaudutaan myös poliisin, hätäkeskuksen, pelastuslaitoksen tai terveydenhuollon kautta.

Poliisin tarkastuspisteellä kannattaa pitää mukana lääkärin lähete tai kutsu käynnille, jos sellainen on, sekä henkilötodistus. Peruuntuvasta vastaanottoajasta ilmoitetaan asiakkaalle erikseen.

Lisätietoja:

avosairaanhoidon tulosaluejohtaja Kuosmanen Kimmo, p. 050 539 1648
kimmo.kuosmanen@phhyky.fi

toimialajohtaja, perhe- ja sosiaalipalvelut Mika Forsberg, p. 044 719 5630
mika.forsberg@phhyky.fi