PHHYKY: Yhtymän neuvonta- ja ohjauspalveluja siirtyy palvelutorille Trioon

PHHYKY: Yhtymän neuvonta- ja ohjauspalveluja siirtyy palvelutorille Trioon

Lahden kaupungin koordinoima palvelutori avautuu tammikuussa kauppakeskus Trion 2. kerrokseen. Palvelutorin tavoitteena on helpottaa arjen asiointia ja koota yhteen iso joukko julkisia palveluja. ​Ensimmäisessä vaiheessa palvelutorin noin tuhannen neliön tiloihin sijoittuu Lahden kaupungin, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän, Kelan ja TE-palveluiden toimintoja. Palvelutori avautuu 13.1.2020.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän palveluista palvelutorille siirtyy tai toimintojaan sinne laajentaa

  • Ikääntyneiden ohjaus ja neuvonta Siiri
  • Vammaispalveluiden ohjaus ja neuvonta
  • Maahanmuuttajien ohjaus ja neuvonta
  • Terveysneuvonta
  • Sosiaaliasiamies

Myöhemmin myös osia silmäklinikan toiminnoista siirretään palvelutorin kupeeseen.

Ikääntyneiden ohjaus ja neuvonta Siiri

Ikääntyneiden neuvonta ja ohjaus Siiristä saa maksutonta tietoa ja neuvontaa ikääntyneen hyvinvointia ja arkea tukevista yksityisistä, kolmannen sektorin ja kunnallisista palveluista sekä sosiaalietuuksista. Siirin työntekijät ovat palvelutorilla tavattavissa seuraavasti: ma–ti, to–pe klo 9–15 ja ke klo 9–16.

Siirin palvelupuhelimen numero muuttuu 2.1.2020 alkaen ja uusi numero on: 044 482 5050.

Vammaispalvelujen asiakasneuvonta

Palvelutorilta löytää jatkossa myös vammaispalvelun päiväaikaisen toiminnan neuvonta ja asiointi -palvelut työllistymisen, kouluttautumisen tai päiväaikaisen toiminnan edistämiseksi. Päivystävä työntekijä tavattavissa myös ilman ajanvarausta. Vammaispalvelujen asiakasneuvonta on tavoitettavissa palvelutorilla seuraavasti:

  • Arkisin klo 8–9 ja klo 14–15.30
  • Työhönvalmennuksen päivystys tiistaisin klo 13–15.30
  • Tuetun asumisen päivystys (neuvontaa itsenäiseen asumiseen) keskiviikkoisin klo 13-15.30

Vammaispalveluiden asiakasneuvonnan puhelinnumerot ovat 044 416 4586 ja 044 482 3160.

Hyvinvointiyhtymän maahanmuuttajapalvelut 

Hyvinvointiyhtymän maahanmuuttajapalvelut tarjoavat palvelutorilla ohjausta ja neuvontaa pakolaistaustaisille alkuvaiheen kotoutujille. Maahanmuuttajapalvelut palvelutorilla ovat avoinna arkisin klo 9–15.

Terveysneuvonta

Terveysneuvonnan pisteessä palvelutorilla on tarjolla terveysneuvontaa, tietoa sairauksien ennaltaehkäisystä sekä neuvontaa ja ohjausta hyvinvointiyhtymän terveyspalveluiden ja digipalveluiden käyttämiseen. Terveysneuvonta päivystää palvelutorilla arkisin klo 10-16.

Sosiaaliasiamies laajentaa palvelujaan myös palvelutorille

Sosiaaliasiamies toimii sosiaalihuollon palveluja käyttävän asiakkaan aseman ja oikeuksien edistäjänä. Palvelutorilla voit sosiaaliasiamiehen päivystysaikoina esittää kysymyksiä omista oikeuksista asiakkaana tai huomioita epäkohdista sosiaalihuollon palveluissa. Sosiaaliasiamies päivystää palvelutorilla keskiviikkoisin klo 9–11. Sosiaaliasiamiehen puhelinnumero on 044 729 7989.

Palvelutorin esite