Tiedote Myrskylän kunnan yrittäjille

Tiedote Myrskylän kunnan yrittäjille

Poikkeava tilanne vaikuttaa valitettavasti monen yrittäjän liiketoimintaan lähikuukausina.

Kunta haluaa omalta osaltaan olla auttamassa teitä yrittäjiä tässä tilanteessa.

Kunta tarjoaa yrittäjille

  • maksutonta neuvontaa tällä hetkellä  1-5 tuntiin /yritys
  • sen jälkeen maksullista neuvontaa  max 4 pv. á 34,50e/h+alv  per yritys

Rahoittajat  saattavat tarvita  tarkempia selvityksiä yrityksen  taloustilanteesta tai liiketoiminnan kehittymisestä. Olen  käytettävissä  ja minuun voi olla yhteydessä. Avustan hakemusten sekä laskelmien laatimisessa, mutta myös toki myös yritysten kehittämistoimenpiteiden eteenpäin viemisessä  ym.

Yhteydenotot ensin  puhelimitse tai sähköpostitse.

Tilanteen mukaan katsotaan voidaanko palvelu hoitaa puhelimitse/etäpalaverina tai sovittuna tapaamisena.

Lisätietoja:

Auli Teppinen

Yritysasiantuntija

ProAgria Etelä-Suomi ry

0400 461716

auli.teppinen@proagria.fi

 

ALLA LISÄKSI  AJANKOHTAISTA  TIETOA ERI RAHOITUKSISTA YM. INFOA YRITTÄJILLE

Juuri päättyneen hallituksen tiedotteen ( 20.3.2020 klo 11.00) mukaan hallitus aikoo antaa myös  yrittäjille väliaikaisen oikeuden työttömyysturvaan. Käytännössä kyse on  perustulokokeilusta. Perustulossa ajatus on se, että ihminen saa julkisesti rahoitetusta sosiaaliturvasta elämiseen riittävän minimitoimeentulon – olipa hän sitten työmarkkina-asemaltaan palkansaaja, yrittäjä tai työtön työnhakija. Tarkemmat tiedot perustulon hakemiseksi/saamiseksi  informoidaan varmaan melko pian.

PANKIT

Mikäli yritykselläsi on taloudellisia haasteita  suoriutua esimerkiksi lainojen maksusta, on syytä ottaa suoraan yhteyttä rahoittajaan ( oma yrityspankki tai jos rahoittajana  Finnvera,  niin sinne).  Rahoittajilta voi anoa lainoille lyhennysvapautta tai muuttaa lyhennyserän määrää.

Pankit ovat tällä hetkellä ruuhkautuneet ja pankkien nettisivuilla suositellaan ottamaan yhteyttä verkkopankin kautta ja tehdä verkossa hakemus lainojen  maksujen muutoksiin. Päätöksen saanti voi myös hieman kestää ruuhkan vuoksi

FINNVERA

Finnveran lainoihin voi hakea maksuehtoihin muutoksia. https://www.finnvera.fi/kasvu/ajankohtaista-yrityksille/ajankohtaista-yrityksille

Yrityksen yleisen maksuvalmiuden heiketessä on haettavissa käyttöpääomaluottoa omasta pankista ja pankit hakevat ko. luottoon  Finnveran takausta. ( Finnveralla on käytössä  12 mrd. € hätärahoitus)

 

TE-PALVELUT

Mikäli yrityksessä on  esimerkiksi lomautettava henkilöstä, niin tietoa lomautuksessa huomioitavista asioista löytyy

TE-toimiston sivuilla.

https://www.te-palvelut.fi/te/fi/nain_asioit_kanssamme/te_palvelut/ajankohtaista/2020-18-03-01/index.html

 

BUSINESS Finland

Business Finland lanseerasi kaksi uutta rahoituspalvelua ( Esiselvitysvaihe ja kehittämistoimenpiteiden toteutusvaihe)  lieventämään koronavirusepidemian aiheuttamia talousvaikutuksia.

Business Finland avasi torstaina 19. maaliskuuta kaksi uutta rahoituspalvelua, joiden avulla pienet ja keskisuuret yritykset sekä midcap-yritykset voivat kehittää ratkaisuja koronaviruksen aiheuttamiin ongelmiin. ( Ei yksityisille elinkeinoharjoittajille eli yrityksen on oltava Ay, Ky tai Oy)
Rahoituksen avulla yritykset voivat selvittää ja suunnitella uusia liiketoimintoja, korvaavia toimitusketjuja ja tuotannon sekä työn tekemisen tapojen uudelleenorganisoimista koronaviruksen aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen.

Rahoitusta suunnataan toimialoille, jotka kärsivät epidemian vaikutuksista vakavimmin. Rahoitus on kohdennettu matkailuyrityksille ja matkailun oheispalveluja tuottaville yrityksille, luoville aloille sekä kaikille toimialoille, joiden toimitusketjujen toimivuuteen koronavirustilanne on vaikuttanut tai on vaikuttamassa.

UUDET RAHOITUSPALVELUT LYHYESTI

Esiselvitysrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteissa
– Rahoituksella yritys voi selvittää ja suunnitella itselleen esimerkiksi uusia liiketoimintoja, korvaavia toimitusketjuja, tuotannon organisoimista sekä työn muutoksesta johtuvien uusien toimintatapojen kehittämistä koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen.   ( Max 10 000 €/yritys)

Kehittämisavustus liiketoiminnan häiriötilanteissa
– Rahoituksella yritys voi kehittää niitä asioita, joita se on tunnistanut ja jotka parantavat yrityksen mahdollisuuksia koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen. Toimenpiteiden seurauksena yritykselle pitää syntyä uusia ratkaisuja tuotteisiin tai tuotantoon liittyen. ( max 100 000 €/yritys)

Rahoituksen saaja voi olla myös pelkästään kotimarkkinoilla toimiva yritys.

Lisätietoa:
https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/hairiotilannerahoitus/

 

Rahoituksista saa myös lisätietoa ilmoittautumalla alla oleviin ryhmäneuvontaetätilaisuuksiin.

Creven ryhmäneuvonnat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista.

– Ilmoittaudu mukaan täällä: https://www.creve.fi/neuvonta/ryhmaneuvonta/
– Osallistu mukaan täällä: https://humak.zoom.us/my/crevezoom
HUOM. Mikäli Zoom ei kuormittumisen vuoksi toimi, on vara-alustana tapahtumalle Creven CU: https://eu.bbcollab.com/guest/60b24dfb0fef4273a325d7bbf3d35b67