Kimppakyytikokeilu

Myrskylässä halutaan kokeilla kimppakyytipalvelua. Kokeilussa lähdetään liikkeelle kevyesti, jotta voidaan selvittää palvelun kysyntä. Palvelu toimii Google Kalenterin pohjalla, johon jokainen kuntalainen voi ilmoittaa omia matkojaan. Palveluun voi ilmoittaa kyytejä verkkoselaimen kautta kirjautumalla omaan sähköpostipalvelun kalenteriin tai tietokoneen tai mobiililaitteen kalenterisovelluksen kautta. Huomioithan, että palvelun käyttö vaatii sähköpostiosoitteen ja kalenterin.

Alla on ohjeistuksia palvelun käyttöön.

Tervetuloa mukaan kokeilemaan uusia liikkumisen mahdollisuuksia!

Ohjeet palvelun käyttöön

Lue ensin palvelun käyttöehdot ja seloste tietojen käsittelystä.

Tarvitset

 1. Oman sähköpostin ja kalenterin, josta voit luoda tapahtumia (esimerkiksi Googlen ilmainen tili sisältää myös kalenterin, ohjeita Google kalenterin käyttöön).

Näin lisäät kyydin kalenteriin

 1. Avaa oman sähköpostipalvelusi kalenteri
 2. Luo tapahtuma matkasi ajankohdalle, katso esimerkkikuva (kuva 1.)
 3. Lopuksi tallenna tapahtuma, se ilmestyy hetken kuluttua kimppakyytikalenteriin. Jos näin ei tapahdu, varmista, että lisäsit tapahtumaan osallistujaksi kimppakyytikalenterin sähköpostiosoitteen.
 4. Muista poistaa omasta kalenteristasi vanhentuneet kyyti-ilmoitukset, näin ne poistuvat myös kimppakyytikalenterista.
Myrskylä kimppakyydit: Näin ilmoitat kyydin
Kuva 1. Myrskylä kimppakyydit: Näin ilmoitat kyydin Googlen kalenterisovelluksessa. (Avaa kuva isompana klikkaamalla kuvaa.)

Ilmoituksestasi tulisi löytyä seuraavat tiedot:

Otsikko

Esimerkiksi: KERTA: Myrskylä > Helsinki Rautatieasema (3 paikkaa)

 • KERTA, tarkoittaa kertaluontoista matkaa
 • VAKI, tarkoittaa toistuvaa matkaa (esim. työmatka)
 • TÄYNNÄ, tarkoittaa, että kyyti on täysi

Ajankohta: Merkitse kalenteriisi ajankohta, milloin matka tapahtuu (Lähtöaika – Paluuaika).

TÄRKEÄ! Osallistuja: Lisää osallistujaksi myrskyla.kimppakyyti@gmail.com, jotta ilmoituksesi näkyy kalenterissa.

Lisää kuvausteksti:

Kerro, onko kyseessä kertamatka vai vakimatka, onko matka vain menomatka, vai onko mahdollista päästä kyytiin myös paluumatka.

Lisää lähtöpaikka ja määräpaikka, voit myös kertoa reitin sekä tiedon mahdollisesta kyytiläisen noudosta.

Kerro myös, voiko kyydissä matkustaa lemmikkejä, mahtuuko matkatavaroita sekä kuinka monta paikkaa on vapaana.

Lisää omat yhteystietosi, jotta sinuun voidaan olla yhteydessä kyytiin liittyen.

Ilmoituksen muuttaminen

Voit halutessasi muuttaa omaan kalenteriin tallennettua tapahtumaa ja varmistaa, että osallistujana on myrskyla.kimppakyyti@gmail.com. Tällöin tieto päivittyy myös kimppakyytikalenteriin.

Jos kyytisi on jo varattu, voit päivittää tapahtuman otsikkoon etuliitteeksi esim. TÄYSI, näin kyydin etsijät näkevät heti, että kyytiin ei enää mahdu.

Ilmoituksen uudelleenkäyttäminen

Voit halutessasi käyttää vanhan kyyti-ilmoituksesi uudelleen siirtämällä sen omassa kalenterissasi tulevan matkasi ajankohtaan, näin sinun ei tarvitse aina syöttää samoja tietoja uudestaan. Muistathan tarkistaa kuitenkin kaikki tiedot, mikäli niihin tarvitsee tehdä muutoksia.

Ilmoituksen poistaminen

Ensisijainen vastuu ilmoitusten poistamisesta on palvelun käyttäjällä. Käyttäjä voi poistaa kyyti-ilmoituksen poistamalla kys. tapahtuman omasta kalenterista, näin se poistuu myös kimppakyytikalenterista. Mikäli näin ei tapahdu, voit pyytää meitä poistamaan kys. tapahtuman.

Kimppakyytikalenteri

Voit selata kyytejä alla olevasta kalenterista. Avaa tapahtuman tiedot ja löydät ilmoittajan tiedot.

Avaa kalenteri uuteen välilehteen tästä. Kalenterin oikeasta alareunasta voit lisätä kalenterin omaan kalenteriisi, niin sinun ei tarvitse tulla aina tälle sivulle tarkistamaan tulevia kimppakyytejä.

 

KÄYTTÖEHDOT

1. Yleistä

Myrskylän kunta (myöhemmin Palveluntarjoaja) ei valvo palvelun toimintaa eikä vastaa tietojen oikeellisuudesta. Palveluntarjoajalla on oikeus tehdä muutoksia ja lisäyksiä näihin käyttöehtoihin ilman erillistä ilmoitusta. Palveluntarjoaja ei vastaa Googlen toimittamien palveluiden toimivuudesta tai mistään muusta palvelun toimintaan liittyvästä. Huolehdithan seuraavien sääntöjen noudattamisesta ja huolehdittehan mietittävät asiat etukäteen:

 • Palvelu on tarkoitettu vain yksityishenkilöiden käyttöön.
 • Palvelun avulla ei saa myydä tai markkinoida mitään palvelua.
 • Palvelu on ilmainen eikä kyydeistä saa periä erillistä maksua. Polttoainekustannuksia sen sijaan voidaan jakaa kyytiläisten kesken, josta on hyvä sopia etukäteen.
 • Ilmoituksia voi jättää ainoastaan kyydin tarjoamisesta.
 • Ilmoitukset tulee poistaa, kun niille ei ole enää tarvetta.
 • Kimppakyydeissä kaikki pitävät kiinni sovituista ajoista.
 • Turvavyöt oltava kiinnitettyinä ennen lähtöä.
 • Asiattomat ilmoitukset poistetaan.
 • Kyydin yksityiskohdat sovitaan kyydin tarjoajan ja kyytiläisten kesken

2. Käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet

Käyttäjän palveluun syöttämien tietojen tulee olla ajan- ja totuudenmukaisia ja hänen tulee noudattaa palvelussa hyviä tapoja, Suomen lakia ja muita voimassa olevia säännöksiä. Käyttäjä on itse vastuussa ilmoittamistaan tiedoista.

Käyttäjä ei saa käyttää palvelua lain tai hyvien tapojen vastaisesti eikä kopioida, levittää, lähettää tai välittää palvelussa saatavilla olevaa aineistoa.

3. Palveluntarjoajan oikeudet ja velvollisuudet

Palveluntarjoaja ei vastaa käyttäjien palveluun lähettämästä materiaalista. Palveluntarjoajalla on kuitenkin oikeus tarkastaa käyttäjien lähettämä materiaali ja säilyttää, esittää, muokata ja poistaa julkaistua materiaalia osin tai kokonaan oman harkintansa mukaan.

Palveluntarjoaja ei edelleen tallenna, säilytä tai välitä käyttäjän jättämiä tietoja. Palveluntarjoaja sitoutuu ajoittain poistamaan vanhat ilmoitukset palvelusta.

4. Sovellettava laki

Tähän sopimukseen sovelletaan ja sitä tulkitaan Suomen lain mukaisesti.

 

Seloste tietojen käsittelystä