Tontit

Asuintontit ja -rakennuspaikat

Myrskylän kunnalla on myynnissä asuintontteja ja rakennuspaikkoja asemakaava- sekä haja-asutusalueilla. Hinnat vaihtelevat suuntaa-antavasti noin puolestatoista viiteentoista euroon neliöltä (~1,50 €/m2 – 15 €/m2) riippuen alueesta.

Myrskylän kunnalla on tarjolla kolme profiililtaan erilaista asuinaluetta. Kirkkojärven rannan, Narikon ja Palostenmäen tonttialueet sijaitsevat kaikki kävelymatkan päässä keskustasta, josta löytyvät kaikki tarvittavat peruspalvelut, kuten uusi hirsinen alakoulu ja hirsiliikuntahalli, uudistettu päiväkoti, pankkipalvelut, kirjasto, terveysasema, ravintolat ja kahvilat sekä muut päivittäispalvelut. Myrskylän keskustan linja-autopysäkiltä (Salen P-alue) on joukkoliikenneyhteys Porvooseen, mistä on liityntäliikennettä mm. Helsingin suuntaan. Lisäksi joukkoliikenteellä pääsee Orimattilaan, mistä on jatkoyhteydet Lahteen. Myrskylän keskustan alueella toimii huippunopea valokuituverkko, joka kattaa kaikki kolme asuinaluetta.

Rakentamisessa noudatetaan Askolan, Pornaisten, Pukkilan ja Myrskylän yhteistä rakennusjärjestystä.

 

KIRKKOJÄRVEN RANTA – Edullisesti veden äärellä, vain 58 minuuttia Helsingin Mellunmäen metrolta

Asuinalue on toteutettu arkkitehtuurikilpailuna siten, että kaikilta omakotitalojen tonteilta on esteettömät näkymät rantaan Kirkkojärvelle. Alueen keskustontteja kiertää ns. “muurikortteli”, josta siitäkin on näkymät Kirkkojärvelle. Tieyhteydet ja kunnallistekniset liittymät on rakennettu tonttien rajoille, joten rakentamaan pääsee vaivatta. Alueella on mahdollista liittyä egolokiseen maalämpöjärjestelmään, mutta myös omat kiinteistökohtaiset lämmitysratkaisut ovat mahdollisia. Alueella toimii huippunopea valokuituverkko.

KIRKKOJÄRVEN RANNAN PIENOMAKOTITALOKAMPANJA 1.7.-1.10.2021

Alueen muurikortteliin toteutetaan kesällä 2021 tonttikampanja halutuille ja kysytyille pienomakotitaloille, mikä tarkoittaa reilusti alle sataneliöisten (esim. 50-80m2) pienomakotitalojen rakentamisen omalla hyötykasvipihalla ja puutarhalla. Kampanja on voimassa 1.7.-1.10.2021.

  • Muurikorttelin tontit 87/1-6 sekä 96/1-3 varataan kampanja-ajalla täyttämällä lähempänä julkaistava varauslomake tällä sivulla sähköisesti.
  • Ensisijaisia tonttivarauksia voi tehdä vain yhden, mutta varaaja voi asettua varasijalle jo varattuihin tontteihin rajoittamattomasti. Varauksia otetaan jonoon koko kampanjan ajan.
  • Tonttivaraus ensisijaiseen tonttiin on sitova, mistä peritään 500,00 euron varausmaksu. Varausmaksua ei palauteta, mutta se hyvitetään lopullisessa kauppahinnassa.
  • Tonttijako ja pinta-alat ovat ohjeellisia, eli tarkistamattomia, mutta eivät merkittävästi poikkea ohjeellisista. Kampanjan lopuksi varatut tontit tarkistusmitataan ja lohkotaan. Tällöin määräytyy myös niiden lopullinen hinta, ollen kuitenkin aina 5,00 eur/m2. Ostaja sitoutuu maksamaan tarkistusmitatun kauppasumman varauksen yhteydessä.
  • Tonttien rakennusoikeus on lainvoimaisen kaavan mukaisesti tehokkuusluvun 0,25 mukainen, eli 25% tarkistusmitatusta tontin pinta-alasta. Kampanjassa sekä aikanaan rakentajan hakiessa rakennuslupaa, ohjataan alueen rakentamista kuitenkin pienomakotitalorakentamiseen. Tämä tarkoittaa, että suuripinta-alaisten rakennusten rakentaminen pyritään osoittamaan toisaalle. Tällä pyritään alueiden ja maiseman tasapainoiseen käyttöön.
  • Tarkemmat kampanjaehdot ja -edut julkaistaan lähempänä.

KIRKKOJÄRVEN RANNAN TONTTIHUUTOKAUPPA 1.-31.7.2021

Alueen tonteista numero 92/2 tullaan asettamaan tonttihuutokauppaan Huutokaupat.com -sivustolle alennetulla pohjahinnalla ja myydään eniten tarjoavalle.

Tarkemmat kampanjaehdot ja -edut julkaistaan lähempänä.

 

NARIKKO – Keskellä upeaa peltomaisemaa alavin järvinäkymin

Narikon omakotitonteilta avautuu upea peltomaisema etelään Kirkkojärvelle päin. Rauhallinen ja haluttu alue on etenkin lapsiperheiden suosiossa ja sen väljemmät tonttikoot mahdollistavat monipuolisen rakennusalan käytön kodin harrasteisiin ja talousrakennuksiin, vaikkapa erilliselle puusaunalle paljuineen! Tieyhteydet ja kunnallistekniikka tonttien rajoilla. Alueella toimii huippunopea valokuituverkko.

NARIKON TONTTIHUUTOKAUPPA 1.-31.7.2021

Alueen tonteista numero 83/2 tullaan asettamaan tonttihuutokauppaan Huutokaupat.com -sivustolle alennetulla pohjahinnalla ja myydään eniten tarjoavalle.

Tarkemmat kampanjaehdot ja -edut julkaistaan lähempänä.

 

PALOSTENMÄKI – Vehreän metsän ympäröimänä

Palostenmäen omakotitontit sijaitsevat Narikon pohjoispuolella Myrskylälle tyypillisen havumetsikköalueen ympäröiminä. Heti kotioveltasi pääset polkujuoksemaan, marjastamaan ja sienestämään. Tieyhteydet ja kunnallistekniikka tonttien rajoilla. Alueella toimii huippunopea valokuituverkko.

PALOSTENMÄEN TONTTIHUUTOKAUPPA 1.-31.7.2021

Alueen tonteista numero 64/2 tullaan asettamaan tonttihuutokauppaan Huutokaupat.com -sivustolle alennetulla pohjahinnalla ja myydään eniten tarjoavalle.

Tarkemmat kampanjaehdot ja -edut julkaistaan lähempänä.

 

Vapaa-ajan asuntotontit ja rakennuspaikat

Vapaa-ajan asuntojen rakennuspaikkoja on kaavoitettu muutamia viimeksi 2010-luvun puolivälissä, joista osa on edelleen vapaana järviympäristössä. Tontteja ei ole lohkottu, eikä niihin ole toistaiseksi tieyhteyttä tai muita liittymiä. Tiedustele näistä erikseen suoraan kunnasta.

 

Teollisuustontit ja -rakennuspaikat

Myynnissä on myös teollisuustontteja ja rakennuspaikkoja joiden hinnat alkavat muutamasta eurosta sijainnista ja tonttikohtaisista seikoista riippuen. Teollisuustontteja on sekä Kuoppapellontien että Sepänmäen teollisuusalueilla, molemmat hyvien liikenneyhteyksien päässä.

 

KUOPPAPELLONTIE – AIVAN VALTAVÄYLIEN VARRESSA

Kuoppapellontien teollisuusalueen tontit ovat heti rakentamisvalmiita. Lisäksi alue on valokuituverkon piirissä. Tontit sijaitsevat logistisesti mitä parhaimmalla paikalla: pohjois-eteläsuuntainen tie 167 kulkee Lahti-Orimattila-Loviisa -linjalla saavuttaen sekä VT4:n, VT6:n ja VT7:n alle tunnissa. Lisäksi itä-länsisuunnassa alueen pohjoisreunalla kulkee tie 162 Pukkilan kautta Mäntsälään saavuttaen “kehänelosen”, eli tien numero 55 noin puolessa tunnissa. Tie 55 kulkee Mäntsälästä Hyvinkäälle vaihtuen tieksi 25 aina Lohjan läpi Hangon satamaan saakka. Edelleen tontilta pääsee kunnan läpi Artjärvelle, mistä Kouvolan suuntaan tietä 174.

Alueella on vapaana pienempiä yritystontteja 1700-2600 neliön välillä.

 

SEPÄNMÄKI – SUUREMMAT TONTTIKOOT

Sepänmäen teollisuusalueen tontit vaativat vielä hiomista. Alueet ovat metsäpohjaa, mutta aiesopimusten mukaan nämä pääasiassa suurempaan tilantarpeeseen kaavoitetut tontit pohjustetaan rakennusvalmiiksi. Alue on valokuituverkon piirissä.


 

Katso kaikki alueet tarkemmin karttakuvia klikkaamalla tai suoraan kunnan karttapalvelusta.

 

Kysy tonteista:

Tekninen johtaja Timo Krigsman puh. 040 524 4147, timo.krigsman@myrskyla.fi

Kunnanjohtaja Sam Vuorinen puh. 044 760 9116, sam.vuorinen@myrskyla.fi

Kunnantoimisto puh. 019 510 850, kunta@myrskyla.fi