Uusi verkkokirjasto Helle-Finna on avattu

Uusi verkkokirjasto Helle-Finna on avattu

Helle-Finnassa on Helle-kirjastojen aineistojen hakupalvelu. Kirjaston asiakkaat voivat lisäksi varata aineistoa, uusia lainoja ja tarkistaa omat tietonsa kirjaston asiakasrekisteristä kirjautumalla palveluun kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla.

Asiointi uudessa verkkokirjastossa on entistä sujuvampaa. Helle-Finnassa asiakas näkee heti, missä Helle-kirjastossa aineisto on saatavilla. Myös aineiston varaaminen on vaivatonta. Helle-kirjastoissa on asiakkaiden lainattavissa lähes 1 200 000 nidettä.

Helle-Finnassa julkaistaan muun muassa lukuvinkkejä ja tietoja kirjastojen tapahtumista. Uutta on myös listaus varatuimmista kirjoista. Verkkokirjaston toimintoja ja sisältöjä kehitetään jatkuvasti.

Osallistu kilpailuun

Uutta verkkopalvelua juhlistetaan kilpailulla kaikissa Helle-kirjastoissa. Kilpailussa tutustutaan uuteen verkkopalveluun etsimällä vastauksia kysymyksiin. Kilpailuaika on 1.—11. lokakuuta. Pääpalkintona kilpailussa on elämyslahjakortti. Lisäksi jaossa on pienempiä palkintoja.

Uusi verkkokirjasto perustuu Kansalliskirjaston kehittämään kansalliseen Finna-palveluun. Finna on hakupalvelujen kokonaisuus, johon kuuluu monia sivustoja valtakunnallisen finna.fi:n lisäksi. Tällä hetkellä Finnassa on Helle-kirjastojen lisäksi mukana yli 300 organisaatiota. Yleisistä kirjastoista Helle on 22. kirjastokimppa, joka ottaa Finnan käyttöönsä. Helle-verkkokirjaston alustana toimii Koha-kirjastojärjestelmä.