Ulkoilureitit & Ulkoliikuntapaikat

Ulkoilureitit

Lassen polku, Orimattilantie 206

Noin kahden kilometrin patikkalenkin varrella kulkijaa palkitaan upeilla metsämaisemilla. Reitin varrella on kolme levähdyspaikkaa penkkeineen ja roskapisteineen. Opastus reitille on Orimattilantien varressa, josta ajat päällystettyä tietä ylös asti. Ylhäällä on opastus Lassen polun reitille sekä laavulle. Voit kiertää reittiä molempiin suuntiin. Reitin varrella seuraa puissa olevia sinisiä merkkejä. 

Kiparkatti, Porvoontie 101

Kiparkatissa järjestetään vuosittain Lassen Hölkkä juoksutapahtuma sekä lukuisia pienempiä liikuntatapahtumia. Myrskylän Myrsky järjestää keväisin maastojuoksuja Kiparkatissa. Myrskylän Myrsky järjestää talvella mestaruushiihdot, sarjahiihtoja sekä perinteiset Osmo-hiihdot yhdessä Myrskylän Säästöpankin kanssa. Hiihtojen tapahtumapaikkana toimii Kiparkatti, johon ajetaan talvella ladut 3km:n pururataosuuteen, kentälle sekä viereiselle pellolle. Valaistua osuutta ovat pururata ja kenttä. Talven latutilannetta voi seurata Myrskyn Facebookista.

Rantapolku

Hiekkapolku Myrskylän kirkkojärven maisemissa. Reitin pituus on vajaa 900m. Matkan varrella levähdyspenkkejä. Vaihtoehtoiset aloitus- ja lopetuspaikat kartalla Rantatien tai Tehtaankujan puolelta.

 

Ulkoliikuntapaikat

Urheilukenttä, Höröläntie 15

Urheilukenttä on yksityisille liikkujille vapaassa käytössä. Yhdistykset ja muut tahot ovat velvollisia varaamaan vuoron hyvinvointipalveluista päällekkäisyyksien välttämiseksi.

Myrskylän Myrsky ry. järjestää kesäisin yleisurheilukilpailuja kunnan urheilukentällä.

Talvisin urheilukentän parkkipaikalla on kaukalo, jossa voi sopivien säiden tullen luistella ja pelata jääkiekkoa. Kaukalon jäädyttämisestä vastaa kunnan tekninen toimi.

Frisbeegolf

Kirkkojärven rannan asuinalueen läheisyydestä löytyy frisbeegolfkoreja. Parkkipaikka sijaitsee Kapakantie 7, (mattorannan parkkipaikka).

Ota mukaan omat kiekkosi tai lainaa kiekkoja Myrskylän kirjastosta (tarkasta aukioloajat). Frisbeegolfin ohjeet lyhykäisyydessään tästä.

Rantalentopallo, Kapakantie 7

Kesäisin Kirkkojärven mattorannassa voi omatoimisesti pelata rantalentopalloa. Myrskylän Myrsky ry. järjestää ohjattua rantalentopalloa satunnaisesti. (lisätietoja Myrskyn sivuilta)

Lähiliikuntapuisto, Virastotie 6

Kesällä 2018 täysin uusittu lähiliikuntapuisto keskustan palveluiden läheisyydessä. Laitteita ja välineistöä taaperoikäisistä aikuisiin.

 

Muut liikuntapaikat löytyvät osoitteesta https://www.lipas.fi/liikuntapaikat. Lipas on valtakunnallinen ja julkinen liikunnan paikkatietojärjestelmä, jota hallinnoi Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta ja rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.