Myrskylän nuotiopaikat

Myrskylän kunnan alueella sijaitsee kaksi luonnonhelmassa olevaa tulistelupaikkaa, jotka ovat kaikkien kuntalaisten käytössä.

Syväjärven uimarannalla sijaitsee kaksi nuotiokatosta. Toinen rannassa ja toinen ylempänä metsän siimeksessä. Nuotiopaikoilla noudatetaan alueen sääntöjä. Nuotiokatoksia ei tarvitse varata erikseen käyttöönsä. Noudatetaan jokamiehenoikeuksia ja annetaan jokaiselle oma rauha nuotiopisteillä, mikäli useampi seurue käyttää niitä samanaikaisesti.

Lassen polun laavu sijaitsee Lassen lenkkipolun välittömässä läheisyydessä vanhan hiekkamontun kupeessa. Laavulle on toimitettu lahjoituksena saatu tulisija, joten laavulle pääsee taas tulistelemaan. Huomioithan, että alueella ei ole talvikunnossapitoa ja otathan omat muut mukaan. 

ROSKAT AINA ROSKIKSIIN!

Nuotiopaikkoja hallinnoi Myrskylän Hyvinvointipalvelut. Ongelma- ja huoltopyynnöissä pyydämme olemaan yhteydessä: palaute.nuotiopaikat@myrskyla.fi

Huoltotoimenpiteet toteutetaan arkipäivisin. Alueilla ei ole talvikunnossapitoa.

 

SYVÄJÄRVEN NUOTIOKATOKSET

Syväjärven uimarannan alueella sijaitsee kaksi nuotiokatosta. Alempi nuotiokatos tarjoaa monipuoliset retkeilymahdollisuudet niin yksin kuin isommankin porukan kanssa. Istumatilaa löytyy hyvin. Katos on rakenteeltaan laavumainen ja vain yksi sivu on avonainen, josta avautuu Syväjärven kaunis näkymä. Katoksessa on muurattu avotakka, jossa voit tulistella omia eväitä. Lisäksi löytyy myös ritilä. Huomioithan, että katoksella ei ole polttopuita tarjolla, joten tuothan omat puut mukanasi. 

Syväjärvellä sijaitsee myös toinen nuotiokatos ylempänä metsän siimeksessä. Katos on kooltaan pienempi ja on kaikilta sivuilta avonainen. Istumatilaa löytyy. Katoksesta löytyy tulisija, jossa on kiinteä ritilä, jossa voit tulistella omia eväitä. Huomioithan, että katoksella ei ole polttopuita tarjolla, joten tuothan omat puut mukanasi.

 

LASSEN POLUN LAAVU 

Lassen polun laavu on toistaiseksi poissa käytöstä

Lassen polun laavu on vuosina 2021-2022 toteutettu Myrskylän hyvinvointipalveluiden virkistysalueiden ja luontoreitistöjen kehittämishanke. Hanke on saanut rahoituksen silmu ry:n leader -hankerahastosta.

Lassenpolun laavu sijaitsee aivan lassen lenkkipolun -varrella. Opastekyltit löydät lenkkipolun aloituspaikalta. Huomioithan, että alueella ei ole talvikunnossapitoa.

Lassen polun laavu tarjoaa monipuoliset retkeilymahdollisuudet niin yksin kuin isommankin porukan kanssa. Istumatilaa löytyy hyvin. Laavu on rakenteeltaan kotamainen, jossa huonommankin sään yllättäessä löytyy tuulen pitävä suoja. Keskellä oleva tulisija tuo lämpöä mukavasti laavun sisäpuolelle sen kaikille käyttäjille. Tulisijasta löytyy grillaamiseen ritilä. Muut tulisteluvälineet lainattavissa nuorisotila Nuokulta. Kts. alempaa ohjeet.

Laavun viereen on rakennettu myös pirttipöytä isompaakin retkiseuruetta varten, jossa voi nauttia eväitä.

Laavulla noudatetaan alueen sääntöjä ja jokamiehen oikeuksia.

Laavun vierestä löydät tuhka-astian, jonne toivotaan käyttäjien tyhjentävän laavun tulisijaa säännöllisesti.

 

 

 
 
Lassen polun laavualue koostuu laavusta, puuvajasta ja ulkohuussista.
Puuvaja on avoinna kaikille. Vajasta on saatavilla polttopuita. Mikäli huomaat, että polttopuut on lopussa, niin laitathan siitä viestin osoitteeseen palaute.nuotiopaikat@myrskyla.fi. Puuvajasta löydät halkaisulinkun, jolla teet helposti ja nopeasti polttopuita. Muistathan tehdä seuraavalle käyttäjälle puita valmiiksi. Näin on kaikkien kiva tulla tulistelemaan laavulle. Löydät vajasta myös harjan ja lapion. Palautathan käyttämäsi välineet aina paikoilleen.
 
 
Laavualueelta löytyy myös ulkohuussi. Huussi on kompostoiva ulkokäymälä. Noudatathan huussin ohjeita, etkä heitä roskia käymälään. Roskat aina alueen roskiksiin tai ne voi ottaa mukaan lähtiessä. Huomioithan, että huussissa ei ole wc -paperia, joten otathan ne aina mukaasi laavulle mentäessä.
 
 
Mukavia tulisteluhetkiä kaikille! Nauti kauniista luonnonmaisemista ja luonnonrauhasta.
 
 
Nuotiopaikkojen käyttäjillä on mahdollisuus lainata tulisteluvälineitä kunnalta. Lainattavissa olevia välineitä ovat:
 
-Loimulauta (2kpl)
-Nokipannu (2kpl)
-Muurinpohja -pannu (3kpl)
-Makkaratikut (4kpl)
 
Jos haluat lainata välineitä, ole yhteydessä:
 
Hyvinvointijohtaja
Jaana Keisala
040 596 9856
jaana.keisala@myrskyla.fi
 
Välineet lainattavissa nuorisotila Nuokulta!