Pyhä Yö Taiteiden Yö 2020

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
19.9.2020
18:00 - 23:30

Tapahtumapaikka
Myrskylän kirkko

Kategoriat


Pyhä Yö Taiteiden Yö 2020

Pvm: la 19.9.2020 klo 18-24
Teema: Yhteisellä matkalla
Elementti: Valo
Paikka: Kirkko, Kirkkojärvenrantatie, seurakuntakodin piha-alue
Toteutustapa: Vaellus, työpaja, näyttely

Facebook: Tapahtumaan tästä

Ohjelma-aikataulutus käynnissä.

Mukana yhteisellä matkalla:

Martat, Yrittäjät, Kamerakerho, Campanekuoro, Kunta ja Seurakunta.

Turvallisuusvarautumisen ohjeita päivitetään täällä.

 

 

På svenska:

Konstens natt ska inte ske via den vanliga vägen, utan vi hoppade rakt in på planet B. Vi ville organisera en evenemang som i sig gör möjligt för fol att ha lite avstånd mellan sig. Konstens natt i Mörskom ska organiseras i form av en vandring. Teman heter ”På en gemensam vandring” och elementet är ”Ljus”. Konstens natt här har traditionellt varit en välgöringsevenemang som har organiserats med samarbete med kommunen, församlingen och aktiva föreningar och individuella som är intresserade. I år är frågan om mer att samlas ihop, kämpa varandra och uppleva lite konst, gemensamhet och ljus och lyfta upp tankarna för framtiden. Konst ska bli lite som terapi för mörskommare.

Programmet ska börja från kyrkan där Mörskoms egna och omtyckta Campane-kören ska performera. Vandringen fortsätter till stigen som går vid Kyrksjön och på stigen kan man uppleva konst i olika former. Vandringen börjar klockan 18 och vi släpper små grupper på en gång så att det inte blir trångt. Om det kommer en rus så finns det en Ljusmålning-workshop på gång lite längre bort from kyrkan dit vi även skickar folk att börja med. Nina Luostarinen ska dra workshoppet med Kamera klubben som leds av Kauno Kuusela.

Nämligen 1.7 startar en projekt som har att göra med Ljusmålningen. I ljusmålningen är det frågan om att skapa fotografier med ljus med en viss teknik. Målet är att ljusmålningen sker i en plats som har en historia. Och därför syns det flyer med rubriken ”Mörskoms Myt” de sociala medier. Mörskoms Myt är en projekt att samla in berättelser om olika lokaler i Mörskom. Lokalen kan vara nästan vad som helts där du kan stå. En stig, en sjö, en byggnad, en bänk… Mörskom har en lång historia och folk som har bott där känner till berättelser, myt och skvaller som inte har tagits fram till den stora publiken. Konst och i detta fall ljusmålning är ett perfekt sätt att få berättelserna att leva! Vi får ju fina foton och kan sätta upp dem för alla att se i form av en utställning, postkort kanske osv.

Kameraklubben har även en självständig utställning på gång på Konstens natt. Placeringen är fortfarande öppet, men man kan även börja med att se utställningen före man börjar vandringen. Som lockbete bjuder Mörskoms Företagare korv för alla mörskommare. Mer info om det fina programmet och konsten kan följas på kommunens nätsidor och på Facebook evenemanget ”Pyhä Yö Taiteiden Yö 2020”.