Ukulele tutuksi

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
5.5.2022
17:30 - 19:00

Tapahtumapaikka
Myrskylän kirjasto

Kategoriat


Ukulele – sen kanssa on vaikea murjottaa!

Ukulele on helposti lähestyttävä kielisoitin, joka on saanut viime vuosina suuren suosion erityisesti aikuisten parissa. Ympäri maailmaa levinnyt ”buumi” saavutti Päijät-Hämeenkin viitisen vuotta sitten. Ukuleleharrastus on yhteisöllistä hauskanpitoa ja kynnys soiton aloittamiseen on matala soittamisen yksinkertaisista perusasioista johtuen. Hyvän harrastajatason soittimen saa kohtuullisella hinnalla eikä se vaadi erityistä huoltoa. Ukulelen sointi on lempeä ja se antaa anteeksi myös pienet ohilyönnit.

”Ukulelepelimanni” Antti Ahonen on ohjannut kymmeniä alkeis- jatko- ja teemakursseja Päijät-Hämeessä ja ohjannut workshopeja muuallakin. Yhteensä Ahosen opissa on ollut tähän mennessä yli 500 henkilöä, joista suurin osa aikuisia vasta-alkajia. Merkittävän monella ei ole ollut aikaisempaa musiikkiharrastusta saati musiikin teorian tuntemusta. Ahosen ohjauksessa lähdetään yhden-kahden soinnun kappaleista ja harjoitellaan sointujen sujuvuutta sekä komppikäden toimintaa. Jo ensimmäisten minuuttien aikana opitaan käyttömusiikkia, kuten vaikkapa säestämään laulua syntymäpäiväsankarille. Soitto perustuu sointutaulukoihin ja tabulatuureihin (yksinkertainen melodian kirjoitustapa).

Myrskylässä järjestettiin Wellamo-opiston puitteissa Ahosen ohjaama alkeiskurssi viime syksynä sekä jatkokurssi talvella. Kurssilaisten keskuudesta syntyi yhtye, joka tulee esiintymään kirjaston tapahtumassa sekä jammailee myös yhdessä tapahtumaan osallistuvien kanssa. Yhtye on nimeltään M.H.K. (Myrskylän Hawaijilaistyylinen Kielisoitinorkesteri) ja esittää muun muassa Myrskylässä asuneen Pekka Strengin musiikkia.

Myrskylän kirjaston tapahtumaan voi osallistua ilman aikaisempaa musiikkiharrastusta. Omaa soitintakaan ei tarvita, kouluttaja tuo mukanaan erilaisia ukuleleja tutustuttavaksi.

Ukuleleen perehdytään Myrskylän kirjastolla torstaina 5.5.2022 kello 17.30-19.00. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja mukaan saa materiaalia jatkoharjoittelua varten.