Tontit ja kartat

Tontit

Kunta

Myrskylä on Suomen ensimmäinen Arkiturvallinen Kunta, joka panostaa hyvinvointi- ja terveystyöstä sekä pienistä yksityiskohdista rakentuvaan arkiseen turvallisuuteen kaikilla toiminnan tasoilla osana yhteisöään. Itä-Uudenmaan järviylänköalueemme on jääkauden muokkaamaa viisinetoista järvineen, kallioineen, lehtoineen ja mäntyharjuineen. Kaksikielinen, taloudeltaan tasapainoinen, elinvoimainen ja kehittyvä itäuusmaalainen kaupunkien läheinen maaseutukunta Porvoon seutukunnassa on tunnettu myös Lasse Virénin kotikuntana. Vuosittain urheiluseura Myrskylän Myrsky järjestää kunnassa Lassen Hölkkä -tapahtuman, jonka osamatkat ja puolimaraton keräävät useita satoja juoksijoita. Myrskylä sijaitsee määritelmällisesti kaupunkien läheisellä maaseutualueella. Meiltä ajat Helsinkiin, Porvooseen, Loviisaan, Lahteen tai vaikkapa Kouvolaan noin tunnissa.

Asuintontit ja -rakennuspaikat

Myrskylän kunnalla on myynnissä asuintontteja ja rakennuspaikkoja asemakaava- sekä haja-asutusalueilla. Hinnat vaihtelevat suuntaa-antavasti noin puolestatoista viiteentoista euroon neliöltä (~1,50 €/m2 – 15 €/m2) riippuen alueesta.

Myrskylän kunnalla on tarjolla kolme profiililtaan erilaista asuinaluetta. Kirkkojärven rannan, Narikon ja Palostenmäen tonttialueet sijaitsevat kaikki kävelymatkan päässä keskustasta, taajama-alueella, josta löytyvät kaikki tarvittavat peruspalvelut, kuten uusi hirsinen alakoulu ja hirsiliikuntahalli, uudistettu päiväkoti, pankkipalvelut, kirjasto, kuntosali, terveysasema, ravintolat ja kahvilat, rauta- ja kukkakauppa, sisustus-, parturi-, hieronta- ja hyvinvointipalveluita, kalasavustamo, Alkon tilauspalvelu sekä paljon muuta. Myrskylän keskustan linja-autopysäkiltä on joukkoliikenneyhteys Porvooseen, mistä on liityntäliikennettä mm. Helsingin suuntaan. Lisäksi joukkoliikenteellä pääsee Orimattilaan, mistä jatkoyhteydellä Lahteen. Myrskylän keskustan alueella toimii huippunopea valokuituverkko, joka kattaa kaikki kolme asuinaluetta.

Rakentamisessa noudatetaan Askolan, Pornaisten, Pukkilan ja Myrskylän yhteistä rakennusjärjestystä.

 

KIRKKOJÄRVEN RANTA – Edullisesti veden äärellä, vain 58 minuuttia Helsingin Mellunmäen metrolta

Asuinalue on toteutettu arkkitehtuurikilpailuna siten, että kaikilta omakotitalojen tonteilta on esteettömät näkymät rantaan Kirkkojärvelle. Alueen keskustontteja kiertää ns. ”muurikortteli”, josta siitäkin on näkymät Kirkkojärvelle. Suoraan kotioveltasi pääset ulkoilureiteille, vene- ja beachvolleyrannalle, tai vaikkapa frisbeegolfaamaan ja suppailemaan kirjastosta lainattavalla laudalla. Tieyhteydet ja kunnallistekniset liittymät on rakennettu tonttien rajoille, joten rakentamaan pääsee vaivatta. Alueella on mahdollista liittyä ekologiseen maalämpöjärjestelmään, mutta myös omat kiinteistökohtaiset lämmitysratkaisut ovat mahdollisia. Alueella toimii huippunopea, paikallisen LPOnetin valokuituverkko.

Alla olevassa kuvassa on näkymä kunnan karttapalveluun. Osa myydyistä (punaisella) tonteista on jo rakennettu.

KIRKKOJÄRVEN RANNAN PIENTALOJEN RAKENNUSALUE, nk. ”MUURIKORTTELI” (Esim. 50-100m2)

Yläkuvassa näkyvällä Kirkkojärven rannan asuinalueella voit toteuttaa ajatuksesi myös pientalosta, esimerkiksi reilusti alle sataneliöisestä ykkös- tai kakkoskodista. Voit rakentaa toimivat ja riittävät mutta et ylimitoitettuja asuinneliöitä – ja toisaalta taas maksimoida piha-alueen käytettävyyden puutarhanhoitoon, hyötykasvipihaan, pelaamiseen, harrastamiseen ja yleiseen viihtyvyyteen järven rannalla.

Muurikortteliin kuuluvat rakennuspaikat 87/1-6 sekä 96/1-3.

 

 

NARIKKO – Keskellä upeaa peltomaisemaa alavin järvinäkymin

Narikon omakotitalotonteilta avautuu upea peltomaisema alas etelään Kirkkojärvelle päin. Rauhallinen ja haluttu alue on etenkin lapsiperheiden suosiossa ja sen väljemmät tonttikoot mahdollistavat monipuolisen rakennusalan käytön kodin harrasteisiin ja talousrakennuksiin, vaikkapa erilliselle puusaunalle paljuineen! Suoraan kotioveltasi pääset ulkoilureiteille. Tieyhteydet ja kunnallistekniset liittymät on rakennettu tonttien rajoille, joten rakentamaan pääsee vaivatta. Alueella toimii huippunopea, paikallisen LPOnetin valokuituverkko.

Alla olevassa kuvassa on näkymä kunnan karttapalveluun. Osa myydyistä (punaisella) tonteista on jo rakennettu.

 

PALOSTENMÄKI – Vehreän metsän ympäröimänä

Palostenmäen omakotitalotontit sijaitsevat Myrskylän kuntakeskuksen pohjoispuolella alueelle tyypillisen havumetsikköalueen ympäröiminä. Heti kotioveltasi pääset polkujuoksemaan, marjastamaan ja sienestämään puhtaassa maastossa. Tieyhteydet ja kunnallistekniset liittymät on rakennettu tonttien rajoille, joten rakentamaan pääsee vaivatta. Alueella toimii huippunopea, paikallisen LPOnetin valokuituverkko.

Alla olevassa kuvassa on näkymä kunnan karttapalveluun. Osa myydyistä (punaisella) tonteista on jo rakennettu.

 

Vapaa-ajan asuntotontit ja rakennuspaikat

Vapaa-ajan asuntojen rakennuspaikkoja on kaavoitettu muutamia viimeksi 2010-luvun puolivälissä, joista osa on edelleen vapaana järviympäristössä. Tontteja ei ole lohkottu, eikä niihin ole toistaiseksi tieyhteyttä tai muita liittymiä. Tiedustele näistä erikseen suoraan kunnasta.

 

Teollisuustontit ja -rakennuspaikat

Myynnissä on myös teollisuustontteja ja rakennuspaikkoja joiden hinnat alkavat muutamasta eurosta sijainnista ja tonttikohtaisista seikoista riippuen. Teollisuustontteja on sekä Kuoppapellontien että Sepänmäen teollisuusalueilla, molemmat hyvien liikenneyhteyksien päässä.

 

KUOPPAPELLONTIE – AIVAN VALTAVÄYLIEN VARRESSA

Kuoppapellontien teollisuusalueen tontit ovat heti rakentamisvalmiita. Tontit sijaitsevat logistisesti mitä parhaimmalla paikalla: pohjois-eteläsuuntainen tie 167 kulkee Lahti-Orimattila-Loviisa -linjalla saavuttaen sekä VT4:n, VT6:n ja VT7:n alle tunnissa. Lisäksi itä-länsisuunnassa alueen pohjoisreunalla kulkee tie 162 Pukkilan kautta Mäntsälään saavuttaen tien numero 55 noin puolessa tunnissa. Tie 55 kulkee Mäntsälästä Hyvinkäälle vaihtuen tieksi 25 aina Lohjan läpi Hangon satamaan saakka. Edelleen tontilta pääsee kunnan läpi Artjärvelle, mistä Kouvolan suuntaan tietä 174. Alueella toimii huippunopea, paikallisen LPOnetin valokuituverkko.

Alueella on vapaana pienempiä yritystontteja 1700-2600 neliön välillä.

Alla olevassa kuvassa on näkymä kunnan karttapalveluun. Osa myydystä (punaisella) tontista on jo rakennettu.

 

SEPÄNMÄKI – SUUREMMAT TONTTIKOOT

Sepänmäen teollisuusalueen tontit vaativat vielä hiomista. Alueet ovat metsäpohjaa, mutta aiesopimusten mukaan nämä pääasiassa suurempaan tilantarpeeseen kaavoitetut tontit pohjustetaan rakennusvalmiiksi. Alueella toimii huippunopea, paikallisen LPOnetin valokuituverkko.

Alla olevassa kuvassa on näkymä kunnan karttapalveluun


 

Katso kaikki alueet tarkemmin karttakuvia klikkaamalla tai suoraan kunnan karttapalvelusta.

 

Kysy tonteista:

Tekninen johtaja Timo Krigsman puh. 040 524 4147, timo.krigsman@myrskyla.fi
Kunnanvirasto puh. 019 510 850, kunta@myrskyla.fi