Kulttuuri

Tervetuloa Myrskylän kulttuurin pariin!

Myrskylä on pieni pitäjä Uudenmaan ja Päijät-Hämeen keskellä. Myrskylä on tunnettu Olympia-kylä, sillä nelinkertainen olympiamitalisti Lasse Virén on kotoisin Myrskylästä. Virénin patsas sijaitsee Myrskylän keskustassa puistoalueella. Myrskylällä on vahva urheilullinen leima ja kunnassa pääsee jokainen harrastamaan aktiivisesti liikuntaa mm Myrskylän Myrsky ry:n järjestämissä harrastuksissa.

Myrskylässä on paljon mökkiläisiä. Mökkikansaa olisikin hauskaa tavata enemmän myös keskustassa. Toivomme, että kesäasukkaat löytävät jatkossa puuhaa ja tekemistä sivujemme avulla!

Myös luonto ja metsät kuuluvat olennaisesti Myrskylän identiteettiin. Niinpä esimerkiksi happihyppely Lassen polulla on mukava tapa fiilistellä Myrskylää. Mielenkiintoisiin historiallisiin tarinoihin sisältyvät Kamala Kallio on myös näkemisen arvoinen.

Kaikki tapahtumat löydät etusivun alapalkista.

 

Kunta järjestää vuosittain kolme tärkeää ja vakiintunutta tapahtumaa. Kesänavaus-tapahtuma on toukokuun lopulla tai kesäkuun alussa. Vuonna 2020 se järjestetään la 6.kesäkuuta klo 9-13 keskustassa. Syksyllä järjestetään Pyhä Yö – Taiteiden Yö yhdessä seurakunnan kanssa. Tämä kultturelli ilta on yleensä syyskuussa ja tapahtumassa koetaan elämyksiä ja nähdään ja kuullaan taidetta. Joulukuussa järjestetään perinteinen Kuusijuhla.

Lisäksi kunnassa yhdistykset järjestävät runsain määrin tapahtumia ja toimintaa. Esimerkiksi 40-vuotta tänä vuonna täyttävä Kankkilan kotiseutuyhdistys ry järjestää vuosittain Lucia-juhlan ja paljon muita tapahtumia. Myös Myrskylän Yrittäjät ry ja Eläkeliitto Myrskylä ovat aktiivisia toimijoita. Myrskylän Myrsky ry järjestää vuosittain Lassen Hölkkä-tapahtuman, joka kerää yhteen sadoittain juoksijoita lokakuussa.

Kaikki ovat tervetulleita avoimiin tapahtumiin!

Kaikki kunnan tapahtumat löytyvät yhdestä paikasta: TAPAHTUMAT

 

 

Sosiaalinen media:

FB: Kulttuurituottaja 2020 https://www.facebook.com/tina.salminen.16

IG: https://www.instagram.com/myrskylan_kulttuuri/