Päijät-Sote: Nuorten riskiryhmäläisten koronarokotusten ajanvaraus aukeaa

Päijät-Sote: Nuorten riskiryhmäläisten koronarokotusten ajanvaraus aukeaa

Päijät-Sote: Nuorten riskiryhmäläisten koronarokotusten ajanvaraus aukeaa jo ensi viikolla 

Nuorten, 12–15-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronavirusrokotusten ajanvaraus avataan Päijät-Soten alueella jo 7.7. kello 8, eli ensi viikon keskiviikkona. Koronarokotuksiin hakeutuminen on alueellamme selvästi hiipunut, joten nuorten ikäryhmän riskiryhmäläisten rokotukset voidaan aloittaa suunniteltua aikaisemmin. 12–15-vuotiaille riskiryhmäläisille annetaan Pfizer-BioNTechin rokotetta. 

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Jos alaikäinen ei kykene itse päättämään asiasta, tarvitaan kaikkien huoltajien kirjallinen suostumus. Lomake tulee olla nuoren mukana rokotustilanteessa ja sen saa tulostettua THL:n sivuilta

Riskiryhmät määräytyvät kuten yli 16-vuotiaissakin, poikkeuksena ylipainon alaraja, joka on 35. Huoltaja voi tehdä arvion lapsen painoindeksin laskemiseen tarkoitetulla ISO-BMI -laskurilla.  

Rokotusajan varaaminen 

Rokotusajan 12–15-vuotiaille riskiryhmäläisille voi varata vain puhelimitse sote-keskuksista. Sote-keskusten yhteystiedot löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/koronavirus/koronavirusrokotukset/sote-keskusten-rokotuspisteet/. Samalla kerralla, kun varataan ensimmäinen rokotus, varataan samaan toimipisteeseen myös tehosterokotusaika 12 viikon päähän. Lisätietoja koronarokotuksista löytyy osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista

Myös kaikkia vanhempia ikäryhmiä 16-vuotiaista lähtien kannustetaan edelleen hakeutumaan rokotuksille sote-keskusten ja työterveysyritysten rokotuspisteisiin.  


Lisätietoja: 
 
infektioylilääkäri, Ville Lehtinen, p. 044 719 5455