Salpakierto Oy: Myrskylään avataan puutarhajätteiden vastaanottopiste

Salpakierto Oy: Myrskylään avataan puutarhajätteiden vastaanottopiste

MYRSKYLÄÄN AVATAAN PUUTARHAJÄTTEIDEN VASTAANOTTOPISTE

Salpakierto Oy laajensi palveluitaan Myrskylässä, kun paikkakunnalle avautui 9.5.2022 kotitalouksille suunnattu risu- ja haravointijätteiden vastaanottopiste. Pisteen on tarkoitus olla alueen asukkaiden käytössä keväästä syksyyn lumettomaan aikaan.

Myrskylässä ei ole omaa lajitteluasemaa, vaan paikkakunnan asukkaat käyttävät mm. Orimattilan lajitteluaseman palveluita. Erityisesti puutarhajätteiden vastaanottopistettä on kovasti toivottu, sillä puutarhajätteitä tulee suurempia määriä mm. aitojen ja pensaiden leikkauksista ja syksyn lehtien haravoinnista. Uusi vastaanottopiste on myös ympäristön kannalta parempi ratkaisu, kun peräkärryralli lajitteluasemille vähenee.

RISUJEN JA HARAVOINTIJÄTTEIDEN LAJITTELU MYRSKYLÄN VASTAANOTTOPISTEELLÄ

Myrskylän puutarhajätteen vastaanottopisteelle saa tuoda erikseen lajiteltuina kotitalouksien risut ja haravointijätteet. Vieraslajit, kuten kurtturuusut ja lupiinit sekä puusta pudonneet hedelmät tulee kuitenkin edelleen toimittaa lajitteluasemalle Orimattilaan.

Risuihin lajitellaan kaikki puiden ja pensaiden oksat, alas leikatut pensasaidat, pensaiden juurakot mullat ravisteltuina sekä puunrungot ja pöllit.

Haravointijätteisiin lajitellaan puiden ja pensaiden lehtien ja neulasten sekä nurmikon haravoinnista kertyvä jäte, ruohovartiset kasvit, rikkaruohot, perennojen juuripaakut, pensaiden ja pensasaitojen leikkuusilppu sekä puusta pudonneet kävyt.

MYRSKYLÄN PUUTARHAJÄTTEEN VASTAANOTTOPISTE

Porvoontie 316, 07600 Myrskylä

Alueelle voi tuoda omatoimisesti kotitalouksien risu- ja haravointijätteitä päivittäin klo 8 – 20. Muina aikoina alueen käyttö on kielletty.