Myrskylän ja Pukkilan kuntien energiasäästötoimenpiteiden käynnistäminen

Myrskylän ja Pukkilan kuntien energiasäästötoimenpiteiden käynnistäminen

Tekninen lautakunta hyväksyi 15.11.2022 kokouksessa Myrskylän ja Pukkilan kuntien energiasäästöohjelman, jonka tavoitteena on alentaa sähkön kulutusta korkeiden kulutustuntien aikana. Tulevalle talvikaudelle ajoittuvissa energiansäästötoimenpiteissä pyritään löytämään nopeavaikutteisia ja konkreettisia energiansäästötoimia.

Myrskylän ja Pukkilan kunnissa tulee varautua siihen, että talvella sähköpula voi aiheuttaa sähkökatkoksia. Sähköpula on normaalioloissa tilanne, jossa tapahtuva tuotanto ei riitä kattamaan kulutusta. Tällöin kiertävillä sähkökatkoilla saadaan tehotasapaino aikaan.

Seuraavat toimenpiteet on aloitettu ja niitä toteutetaan vaiheittain joulukuun aikana:

  • Rakennusten ilmanvaihto optimoidaan toimimaan eri mitoitustehoilla määriteltyjen toiminta- ja käyttöaikojen rajoissa
  • Sisätilojen lämpötilat lasketaan minimissään +20 asteeseen
  • Autolämmityspistorasioiden maksimi lämmitysaika on 2 tuntia. Sisätilalämmittiminen käyttö on kiellettyä.
  • Sisä- ja ulkovalaistuksia sammutetaan yöksi niissä kohteissa, joissa se on mahdollista. Kohteissa huomioidaan turvallisuus sekä valvontakamerat.
  • Peli- ja liikunta-alueilla valaistus on päällä vain käyttövuorojen aikana.
  • Hyvinvointikeskus Onnin saunojen käyttöaikoja tehostetaan
  • Tyhjillään olevat rakennukset pidetään peruslämmöllä ja ilmanvaihto säädetään minimitasolle
  • Kaavateiden valaistukset sammutetaan arkisin klo 21:30-06 ja viikonloppuisin klo 21:30-07 välisenä aikana. Keskusta-alueen pääväylien valaistukset sekä uudistetut valaistuskohteet (led-valaistus) pidetään päällä normaalisti. Uudistetuissa valaistuskohteissa on käytössä yöaikaiset himmennykset (100 % -> 75 % -> 50 %).

Kunnan eri toimijat ovat selvittäneet yhteistyössä mahdollisten sähkökatkojen vaikutukset kunnan toimintoihin sekä tilojen toiminnan jatkumisen mahdollisimman normaalina.

Kuntien rakennuksissa ei ole varavoimakoneita, poikkeuksena Pukkilassa Hyvinvointikeskus Onnissa sekä Myrskylässä Ryhmäkoti Väinölässä (siirrettävä varavoimakone). Pukkilan kirkonkylän koululla, päiväkoti Vekarassa sekä Myrskylän paloasemalla on varavoimakoneiden liitäntämahdollisuus. Varavoimakoneet otetaan käyttöön vain mikäli häiriötilanteen odotetaan jatkuvan yli 2 tuntia.

Tutustu myös:

Lisätietoja: tekninen johtaja Timo Krigsman, p. 040 524 4147, timo.krigsman@myrskyla.fi