Myrskylän kunnan työntekijällä koronavirustartunta – tilanne rauhallinen

Myrskylän kunnan työntekijällä koronavirustartunta – tilanne rauhallinen

Myrskylän kunnan työntekijällä on todettu laboratoriovarmennettu koronavirustartunta 7.3. sen jälkeen, kun työntekijä oli hakeutunut oireidensa vuoksi testiin 5.3. Tartunta on ensimmäinen kunnan työntekijällä todettu koko koronapandemian ajalla.

Työntekijä on työskennellyt pääsääntöisesti etätöissä, mutta pakottavilta osin myös lähityössä 2.-3.3. Työntekijä ja tämän kanssa 2.3. työskennellyt kollega ovat määrättyinä karanteeniin terveysviranomaisen päätöksellä. Lisäksi sairaanhoitopiirin tartunnanjäljitys on ollut yhteydessä niihin asiakkaisiin, jotka ovat asioineet työntekijän kanssa 3.3. Kaikissa kohtaamisissa on noudatettu turvaohjeita ja käytetty suojaimia.

Myrskylän kunta on varotoimenpiteenä päättänyt siirtää nuorisopalvelut verkkoon sekä keskeyttää liikuntapalveluiden toiminnan viikon 10 ajaksi. Nuorisotila on kiinni ja liikuntaryhmät keskeytettyinä 8.3.-14.3. välisenä aikana. Ohjausta annetaan etänuorisotyönä verkossa ja puhelimitse sekä liikuntaneuvontaa puhelimitse. Yleisen sulkuajan 8.-28.3. vuoksi yläkouluikäisten nuorisotyö on toiminut jo verkossa tästä päivästä alkaen. Lisäksi kunta siirtää myös etsivän nuorisotyön ja työllisyyspalveluiden toiminnan toistaiseksi verkkoon.

Tilanne Myrskylän kunnan organisaatiossa on rauhallinen. Kunta korostaa, että nyt tehtävät toimet ovat varotoimenpiteitä, joiden tarkoitus on ennaltaehkäistä mahdollisia tartuntojen ketjuuntumisia. Kunta kykenee ylläpitämään palvelunsa mainituin poikkeusjärjestelyin hyvin.

Myrskylän kunnan toiminnoissa on koko koronapandemian ajan noudatettu yleisiä THL:n ohjeita, sekä sairaanhoitopiirin ja aluehallintoviraston suosituksia ja määräyksiä tarkasti. Tämän lisäksi kunta on työturvallisuuslain mukaista työnantajan yleistä huolehtimisvelvollisuutta korostaen velvoittanut myös erillisellä päätöksellä mahdollisia lähityössä olevia työntekijöitään käyttämään suojaimia. Laajan etätyösuosituksen lisäksi, ovat kunnassa olleet määrättyinä etätöihin ne työntekijät, jotka kulkisivat töihin pahimmilta tartunta-alueilta. Kunnan valmiusjohtoryhmän arvion mukaan käytössä olleet korostetut suojatoimenpiteet voivat nyt osaltaan vaikuttaa siihen, että laajemmat jatkotartunnat voitaneen tilanteessa välttää.

Lisätietoja:
Sam Vuorinen
Kunnanjohtaja
+358 44 760 9116
sam.vuorinen@myrskyla.fi