Päijät-Sote: Iäkkäiden ja riskiryhmien rokotukset laajenevat

Päijät-Sote: Iäkkäiden ja riskiryhmien rokotukset laajenevat

75-79-vuotiaiden ajanvaraus koronavirusrokotukseen on auennut tänään keskiviikkona 24.2. klo 12. Myös yli 80-vuotiaat voivat edelleen varata aikoja. Rokotukset toteutetaan kaikissa yhtymän kunnissa. Samoille ikäryhmille järjestetään Myrskylässä ja Pukkilassa erilliset rokotuspäivät maaliskuun toiselta viikolta alkaen. Ajanvarauksen Myrskylän ja Pukkilan rokotuksiin voi tehdä vain puhelimitse. 70-74-vuotiaiden rokotukset aloitetaan maaliskuun lopussa, eivätkä he voi vielä varata aikoja. 

Riskiryhmän 1 rokotukset laajenevat koskemaan 50 vuotta täyttäneitä, ja ajanvaraus heille aukeaa 1.3. klo 10. Samalla riskiryhmän 1 rokotukset laajenevat kaikkiin sote-keskuksiin lukuun ottamatta Vesikansan, Myrskylän ja Pukkilan sote-keskuksia. Riskiryhmään 1 kuuluvien 60–69-vuotiaiden rokottaminen jatkuu tällä viikolla. Riskiryhmän 1 rokotukset on aloitettu korkeimmista ikäryhmistä, ja koko ryhmä rokotetaan ennen siirtymistä riskiryhmään 2. 

Suosittelemme ajan varaamista ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista. Sivulta löytyvät ajanvarauslinkit ryhmittäin sekä tietoa koronavirusrokotuksesta. Ajan voi varata myös puhelimitse oman sote-keskuksen numerosta. Ajanvarausta porrastetaan ruuhkien vähentämiseksi.  

Perussairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat jaetaan kahteen valtakunnallisesti määritettyyn ryhmään. Riskiryhmään 1 kuuluvat henkilöt, joilla on lääkärin toteama vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila 

  • Elinsiirto tai kantasolusiirto 
  • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti 
  • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö 
  • Vaikea krooninen munuaissairaus 
  • Vaikea krooninen keuhkosairaus 
  • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes 
  • Downin oireyhtymä  

Riskiryhmään 2 kuuluvien henkilöiden sekä laajemman väestön rokotusaikataulusta tiedotetaan, kun aikataulu varmistuu. Lisätietoja riskiryhmistä löytyy osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista/riskiryhmien-rokotusten-jarjestys/. Rokotusaikataulu riippuu rokotteiden saatavuudesta ja THL:n linjauksista. Tällä viikolla annamme noin 5 000 ja ensi viikolla noin 4 000 rokotetta. 

Syntymävuosi 

Ajanvaraus 

Rokote 

Rokotuspiste 

80-vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat 

Ajanvaraus auki 

BioNTech-Pfizer 

Sote-keskukset ja Trion rokotuspiste 

75-79-vuotiaat 

Ajanvaraus aukeaa keskiviikkona 24.2. klo 12 

BioNTech-Pfizer 

Sote-keskukset ja Trion rokotuspiste 

70-74-vuotiaat 

Ei vielä ajanvarausta 

BioNTech-Pfizer 

 

60-69-vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat 

Ajanvaraus auki 

AstraZeneca 

Sote-keskukset ja Trion rokotuspiste 

50-vuotta täyttäneet riskiryhmään 1 kuuluvat 

Ajanvaraus aukeaa maanantaina 1.3. klo 10 

AstraZeneca 

Sote-keskukset ja Trion rokotuspiste 

Sote-ammattilaiset 

Ajanvaraus auki rajoitetuille ryhmille 

AstraZeneca 

Trion rokotuspiste ja Työterveys Wellamo 

Kotihoidon asiakkaat 

Rokotukset käynnissä 

Moderna 

 

Rokotteiden kysyntä on suurta, ja aikoja on varattu aktiivisesti. Jos sähköisestä ajanvarauksesta ei löydy varattavia aikoja, on kaikki rokotusajat sillä hetkellä varattu. Avaamme rokotusaikoja sitä mukaa, kun saamme rokotteita, jolloin varattavia rokotusaikoja taas löytyy sähköisestä ajanvarauksesta. 

Ikääntyneiden kotihoidon asiakkaiden ja työntekijöiden rokotukset jatkuvat. Kotihoidon työntekijöihin rinnastetaan myös muut iäkkäiden potilaiden ja asiakkaiden kotona päätyönään työskentelevät sote-ammattilaiset. Yksityisen palvelutuottajan työntekijät voivat varata ajan Lahden Trion rokotuspisteelle. 

– Sote-henkilöstön rokotuksia ei THL:n ohjeiden mukaisesti laajenneta uusiin ryhmiin. Koska saamme edelleen kovin vähän rokotteita, rokotusten painopiste on ikääntyneissä ja riskiryhmissä, kertoo tulosaluejohtaja Kimmo Kuosmanen

Viikolla 5 lähetetty, yli 70-vuotiaille tarkoitettu kirje koronarokotuksista ei ole mennyt Hollolan alueen asukkaille. Osoiterekisterin tilaamisessa on tapahtunut virhe. Pyydämme anteeksi, että kirje ei ole saavuttanut asukkaita. Päivitetyn kirjeen voi lukea osoitteessa paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista