Päijät-Sote: Riskiryhmiin kuuluvien lasten koronarokotukset alkavat ensi viikolla – aikuisten tehosteena voidaan tarjota Modernan tai Pfizerin rokotteita 

Päijät-Sote: Riskiryhmiin kuuluvien lasten koronarokotukset alkavat ensi viikolla – aikuisten tehosteena voidaan tarjota Modernan tai Pfizerin rokotteita 

Riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden lasten koronavirusrokotukset alkavat. Rokotukset järjestetään keskitetysti Lahden perhekeskuksessa osoitteessa Mariankatu 10: 

  • keskiviikkona 22.12. klo 7.30–11 ja 14–17.30 
  • lauantaina 8.1. klo 9–15. 

Rokotukseen voivat tulla vain sähköisesti ajan etukäteen varanneet. Ajan rokotukseen voi varata osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista/ maanantaista 20.12. klo 12 lähtien. Mikäli ajanvarauksessa on ongelmia voi olla yhteydessä neuvolan asiakasohjaukseen p. 044 416 3103 arkisin klo 8–13.  Aika tulee varata viimeistään edellisenä päivänä, jotta riskiryhmään kuuluminen voidaan tarkistaa.  

Riskiryhmiin kuuluville 5–11-vuotiaille annetaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotteen tälle ikäryhmälle tarkoitettua valmistetta. Lasten riskiryhmät voi tarkistaa THL:n verkkosivuilta. Lapsen rokottamiseen tarvitaan molempien huoltajien suostumus joko kirjallisesti tai suullisesti paikan päällä Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle. THL ei vielä ehdota rokotuksia muille 5–11-vuotiaille. Kaikille 5–11-vuotiaille mahdollisuus koronarokotuksiin tarjottaisiin siinä vaiheessa, kun on saatu lisätietoja rokotusten turvallisuudesta ikäryhmässä ja erityisesti harvinaisten haittavaikutusten osalta. 


Modernan rokotetta nyt saatavilla – voidaan tarjota aikuisille Pfizer-BioNTechin sijaan
   

Sähköisessä ajanvarausjärjestelmässämme on tällä hetkellä hyvin rokotusaikoja saatavilla Modernan Spikevax-rokotteelle kaikilla rokotuspisteillä. Modernan rokotteita voidaan tarjota aikuisille asiakkaille rokotuspisteellä vaihtoehtoisesti, vaikka aikaa varatessa olisi valinnut Pfizer-BioNTechin rokotteen. Modernan koronarokote on samankaltainen mRNA-rokote kuin Pfizer-BioNTechin koronarokote, ja molemmilla on hyvä teho myös virusmuunnoksiin. Modernan rokotetta ei kuitenkaan anneta alle 30-vuotiaille miehille. 


Walk-in-rokotukset Iitissä 

Koronarokotuksen voi hakea ilman ajanvarausta Iitin sote-keskuksesta (Iitintie 29, Kausala) keskiviikkona 22.12. klo 16–20. Walk-in-rokotuspisteeltä voi ottaa ensimmäisen, toisen tai kolmannen koronarokotuksen. Toisen rokotuksen saa, jos ensimmäisestä annoksesta on vähintään kuusi viikkoa ja kolmannen, jos toisesta annoksesta on vähintään 5 kuukautta. Rokotuspisteelle voi tulla vain oireettomana. Ota mukaan henkilöllisyystodistuksesi ja huomioi aikataulussasi rokotuksen jälkeinen 15 minuutin seuranta-aika. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.