Päiväkoti Helmitarhan remontti ja varhaiskasvatuksen järjestäminen kaudella 2023-2024

Päiväkoti Helmitarhan remontti ja varhaiskasvatuksen järjestäminen kaudella 2023-2024

Suunnitelmien mukaan Myrskylän varhaiskasvatus toimii syksyn 2023 ja kevään 2024 välisen ajan nykyisen Helmitarhan kiinteistön uudessa osassa sekä osoitteessa Virastotie 9 sijaitsevassa rivitalohuoneistossa. Helmitarhan uuteen osaan jäävät ryhmistä Männynkävyt, Vaahteranlehdet ja Pihlajanmarjat. Väliaikaistiloihin siirtyy Tammenterhot.

Päiväkoti Helmitarhan vanhaa osaa tutkittu usean vuoden ajan ja se on jäänyt kunnan omalla päätöksellä pois päiväkotikäytöstä viime kesänä. Helmitarhan vanhan osan ongelmana on ollut sisäilman laatu sekä tilojen käytännöllisyys. Tilat ovat olleet tyhjillään kesästä 2022 asti ja kuluvan vuoden ajan päiväkoti on toiminut Helmitarhan uudessa osassa ja koulun tiloissa. Vanhan osan perusparantamista selvitettiin syksyn 2022 ajan. Kustannusarvio perusparantamisesta nousi niin korkeaksi, että vuoden 2023 talousarvion käsittelyn yhteydessä päätettiin selvittää myös muita ratkaisuja. Vanhan osan perusparantamiseen sisältyi myös riski, että kaikkia havaittuja ongelmia ei saataisi sen jälkeenkään poissuljettua.

Talven 2022-2023 aikana selvitettiin useampaa tilaratkaisua Helmitarhan kiinteistön tontille. Lopulta päätöksentekoon esitettiin ratkaisua, jossa nykyinen Helmitarhan vanhaosa puretaan pois ja sen tilalle rakennetaan yksikerroksinen uudisrakennus. Puurakenteinen uudisrakennus on kooltaan n. 170 m2 ja sisältää tilat yhdelle lapsiryhmälle sekä sosiaalitilat henkilöstölle. Valtuusto vahvisti 12.6. lisämäärärahan investoinnille. Rakennustyöt on suunniteltu aloitettavaksi elo-syyskuun vaihteessa ja niiden kesto on n. 8-10 kk. Tehdyn ratkaisun myötä pystytään Myrskylän varhaiskasvatuksessa tarjoamaan niin lapsille kuin henkilökunnalle sisäilmaltaan turvalliset tilat, jotka ovat neliöiden ja tilojen käytön suhteen myös kustannustehokkaat.

Lisätietoja:
kunnanjohtaja Esa Ukkola, puh. 044 729 8610, esa.ukkola@myrskyla.fi
tekninen johtaja Timo Krigsman, puh. 040 524 4147, timo.krigsman@myrskyla.fi