Vapaa-aika & Kirjasto

Kirjasto

Kirjasto on kaikille avoin kulttuuripalvelu, joka tukee kokoelmillaan ja palveluillaan yhtäläisiä oikeuksia ja omaehtoista oppimista. Tiedon ja tietotekniikan lisäksi kirjasto tarjoaa elämyksiä, erilaisia tapahtumia ja väylän alueen muihin palveluihin.

Myrskylässä on pitkät kirjastoperinteet. Kirjastotoimintaa kunnassa on ollut vuodesta 1850 asti. Ensimmäisen kirjaston perusti kirkkoherra Relander, joka otti lainakirjaston jäseneksi vain kunnollisia kansalaisia. Lupaavan alun jälkeen kirjastotoiminta lopahti joksikin aikaa, kunnes H.M. Relander vaimoineen perusti uuden kirjaston pappilaan koko seurakunnalle vuonna 1872. Johannes Linnankosken innoittamana 1900-luvun alussa Myrskylään syntyi useampi kirjasto, muun muassa Suomalaisen nuorisoseuran ja Työväenyhdistyksen kirjastot. Ne eivät kuitenkaan pystyneet vastaamaan uusien kirjojen hankkimistarpeeseen, joten vuonna 1913 päätettiin perustaa kaksi kunnallista kirjastolaitosta, suomen- ja ruotsinkielinen. Täten Myrskylässä on takana jo 105 vuotta kunnallista kirjastotoimea. Virastotalon tiloissa kirjasto on toiminut vuodesta 1959.

Myrskylän kirjastopalvelut järjestää 1.1.2018. alkaen Myrskylän ja Pukkilan kirjasto, joka on kuntien yhteinen kirjastolaitos. Muutos ei vaikuta kirjastopalveluihin Myrskylässä. Tällä hetkellä Pukkilassa ja Myrskylässä on oltava erilliset kirjastokortit. Kirjastoissa otetaan käyttöön yhtenäiset käyttösäännöt ja maksut, sekä aineisto- ja lainaajarekisterit kevään 2018 aikana kun molemmissa kirjastoissa on saatu otettua käyttöön Helle-kirjastojen Koha-kirjastojärjestelmä. Käyttöönoton aikataulusta tiedotetaan kun se on varmistunut.

Yhteystiedot:

Virastotie 5
07600 MYRSKYLÄ
Puh. 040 181 2020
etunimi.sukunimi@myrskyla.fi
kirjasto@myrskyla.fi
Kirjastonhoitaja Jan Nyström (0400 320 787)

Aukioloajat:

Ma   klo 10-15
Ti     klo 14-19
Ke    klo 14-19
To    klo 14-19
Pe    klo 10-15

Huom! Kirjasto on kiinni pyhäpäivinä. Pyhää edeltävänä päivänä suljemme tuntia aikaisemmin.
Normaaliaukioloista poikkeavat päivät 2018
Palautusluukku on aina auki. Löydät sen kunnanviraston ilmoitustaulun yhteydestä, pääoven vierestä.

Kirjastoaineisto:

Voit selata kirjastomme kokoelmia alla olevasta linkistä. Kirjastosta saat salasanan, joka mahdollistaa omien lainojen selailun tai uusimisen netissä. Lainat voi uusia enintään viisi kertaa, jos aineistosta ei ole varauksia. Voit myös tehdä varauksia lainassa olevasta aineistosta.

E-Aineistot

PRESSREADER tarjoaa lehtiä useilla eri kielillä eri maista. Palvelua voi käyttää joko kirjaston laitteilla tai omalla tablettitietokoneella tai älypuhelimella lataamalla Pressreader-sovelluksen. Tekemällä sovellukseen oman tilin voit käyttää palvelua myös kotoa käsin seitsemän päivän ajan. Sen jälkeen käyttöoikeus on uudistettava käymällä jälleen kirjastossa. Kysy lisää tietoa ja käytönopastusta kirjastosta. Siirry Pressreader-sivuille tästä.

NAXOS on musiikkipalvelu, joka tarjoaa ilmaiseksi pääasiassa klassista musiikkia kuunneltavaksi. Sisäänkirjautumiseen käytetään kirjastokortin viivakooditunnusta. Palvelu on englanninkielinen. Siirry sivostolle tästä. Voit kuunnella Naxosin tarjoamaa musiikkia myös älypuhelimella. Mobiilikäyttöön tarvitset Naxos Music Library-sovelluksen, jonka saad ladattua puhelimesi mallista riippuen joko Google Playsta tai Itunesista.  Pyydä tarvittaessa apua kirjastosta.

ELIB on itäisen Uudenmaan kirjastojen yhteinen e-kirjapalvelu. Kirjoista suurin osa on ruotsinkielisiä, mutta nimekkeitä löytyy myös muilla kielillä (16 eri kieltä). Palveluun kuuluu E-kirjoja ja e-äänikirjoja. Palvelun osoite: https://ostnyland.elib.se/

E-KIRJOJA voi nyt lainata Myrskylän kirjastokortilla ja verkkokirjaston salasanalla. E-kirjakokoelmamme eAgricola on yhteinen Lapinjärven, Loviisan ja Pukkilan kirjastojen kanssa. Samoilta sivuilta löytyvät myös e-kirjojen käyttöohjeet. E-kirjojen laina-aika on 14 vrk. Tervetuloa tutustumaan valikoimaan ja lainaamaan!  Jos tarvitset apua lukuohjelman lataamisessa, tule käymään kirjastossa. Kirjastossa on käytettävissä tablet-tietokoneita, joilla voi kokeilla e-kirjojen lukemista.

Kaukolainaukset

Lainat Loviisan, Lapinjärven ja Porvoon kirjastoista ovat lähilainoja ja maksuttomia Myrskylän kirjaston asiakkaille. Aineistoa ei kuitenkaan vielä voi varata suoraan verkkokirjastosta vaan tilaus tehdään kuten tavallinen kaukolainatilaus henkilökunnan kautta. Loviisasta, Lapinjärveltä ja Porvoosta voi tilata aineistoa jota ei ole Myrskylän omissa kokoelmissa. 

 

Muuta kirjainkokoa
Paranna kontrastia