Sivistyspalvelut

Kirjasto

 
 

AUKIOLOAJAT 

    Omatoimiaika:   Palveluaika:   
Maanantai klo 8 – 21
Tiistai klo 8 – 10 ja 15 – 21 klo 10 – 15
Keskiviikko klo 8 – 10 ja 15 – 21 klo 10 – 15
Torstai klo 8 – 14 ja 19 – 21 klo 14 – 19
Perjantai klo 8 – 10 ja 15 – 19 klo 10 – 15
Lauantai klo 8 – 19
Sunnuntai klo 8 – 19

 

 

 

Palautusluukku on aina auki. Löydät sen kunnanviraston ilmoitustaulun yhteydestä, pääoven vierestä.

Kirjasto on kaikille avoin kulttuuripalvelu, joka tukee kokoelmillaan ja palveluillaan yhtäläisiä oikeuksia ja omaehtoista oppimista. Tiedon ja tietotekniikan lisäksi kirjasto tarjoaa elämyksiä, erilaisia tapahtumia ja väylän alueen muihin palveluihin.

Myrskylän kirjastopalvelut tarjoaa Myrskylän kirjasto. Kuulumme Helle-kimppaan, johon kuuluu 10 kuntaa Itä- ja Länsi-Uudeltamaalta. Viikkoittaisten kuljetusten ansiosta asiakkaidemme käytössä on yhteensä 25:n kirjaston aineistot. 

Kirjastoaineisto:

Helle-kirjastojen kokoelmia voit selata linkistä Helle-Finna verkkokirjasto. Kirjastosta saat salasanan, joka mahdollistaa omien lainojen selailun tai uusimisen netissä. Lainat voi uusia enintään kuusi kertaa, jos aineistosta ei ole varauksia. Voit myös tehdä varauksia lainassa olevasta aineistosta.

Helle -kirjastoissa on yhteiset Käyttösäännöt  sekä  Maksut ja laina-ajat

Tässä pähkinänkuoressa yleisimmät maksut sekä muista Helle -kirjastoista poikkeavat kopio/tuloste -maksut:

Kirjastoaineiston varaus 
Maksuton
Noutamaton varaus 
1 €
Myöhästymismaksu 
15 senttiä/laina/aukiolopäivä, myöhästymismaksu on enintään 3 €/laina
Muistutus (1. ja 2. muistutus)
2 €
Uusi kirjastokortti kadonneen tai tuhoutuneen tilalle

2 €

Tuloste tai kopio
 Mustavalko 0,20 € / Värillinen 0,40 €

 Maksuja voi maksaa käteisellä, kortilla tai Helle -verkkokirjastossa kirjautumalla omalle tilille.

 

E-Aineistot

 
E-KIRJASTO ON kuntien yhteinen palvelu, josta voi lainata e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä. E-kirjastoa käytetään E-kirjasto-sovelluksella, joka ladataan puhelimelle tai tabletille sovelluskaupasta (Play-kauppa ja App-store), sovelluksen nimi on E-kirjasto.
Kirjastokorttia ei tarvita, vaan palveluun rekisteröidytään vahvalla tunnistautumisella (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne).
Ks. ohjeet tunnistautumiseen E-kirjasto.fi -> E-kirjasto-sovelluksen käyttöohjeet
E-kirjastoa voivat käyttää ne henkilöt, joiden kotikunta on liittynyt E-kirjastoon ja jotka ovat kirjoilla kunnassa. Tunnistautumisvaiheessa järjestelmä tarkistaa kotikunnan.
Alkuvaiheessa e-kirjastossa on e-kirjoja, äänikirjoja ja e-aikakauslehtiä.
E- ja äänikirjan voi lainata käyttöönsä kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen kirja palautuu automaattisesti. Kirjan voi myös itse palauttaa ennen laina-ajan päättymistä. Lehteä voi lukea kaksi tuntia kerrallaan.
Lukuoikeuksia on rajallinen määrä, joten suosituimpia aineistoja voi joutua jonottamaan. E- ja äänikirjoihin voi tehdä varauksia. Aineistoja hankitaan jatkuvasti lisää, joten uutta luettavaa ja kuunneltavaa tulee viikoittain.

HELLE-ELLIBS on Helle-kirjastojen yhteinen e-kirjakokoelma. Tarvitset kirjautumiseen kirjastokorttisi numeron ja pin-koodin, joka on sama kuin verkkokirjastoon kirjautuessa. Jos sinulla ei ole pin-koodia, saat sen kirjastosta. Kokoelman sivuilta löytyvät myös e-kirjojen käyttöohjeet.  Jos tarvitset apua lukuohjelman lataamisessa, tule käymään kirjastossa.  Palvelun osoite: www.ellibslibrary.com/helle 

HELLE-BIBLIO-palvelussa on e-kirjoja ja e-äänikirjoja ruotsiksi, suomeksi ja englanniksi. Myös muunkielisiä kirjoja on saatavilla. Kirjaudu sisään kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Voit lainata yhden kirjan viikossa. Palvelun osoite: https://helle.bibliolibrary.fi/

VIDDLA on elokuvien suoratoistopalvelu. Viddla löytyy osoitteesta https://viddla.fi/. Palvelussa valitaan ensin elokuva ja vasta katso elokuva -linkin takaa aukeaa kirjautuminen, josta valitaan oikea kirjasto ja syötetään kirjastokortinnumero ja pin-koodi. Yhdellä lainalla elokuva on katsottavissa 48 tuntia. Lainaukset on rajoitettu siten, että yhdellä kortilla saa 4 lainaa kalenterikuukaudessa.

KIRJASTOKINO on Helle-kirjastojen uusin elokuvapalvelu. Palvelu löytyy osoitteesta www.kirjastokino.fi. Voit katsoa elokuvia valitsemalla haluamasi elokuvan ja klikkaamalla Katso. Tämän jälkeen valitse valikosta Helle-kirjastot ja kirjaudu sisään kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Palvelussa ei ole lainausrajoituksia. Elokuvien lisäksi tarjolla on myös esimerkiksi dokumentteja ja harrasteohjelmia.

PRESSREADER -palvelussa voit lukea tuhansia sanoma- ja aikakauslehtiä 120 eri maasta yli 80 kielellä. Palvelua voi käyttää kirjaston tiloissa tai kotoa käsin. Lue lehtiä kotoa käsin:
Selaimella: Valitse Sign In ja sitten Libraries or Group. Kirjoita Select Library -hakuruutuun Helle ja valitse esiin tulevasta listasta Helle-kirjastot. Kirjaudu sisään kirjastokorttisi numerolla ja tunnusluvulla.
Sovelluksessa: PressReader sovellus -pikaohjeet.pdf

NAXOS on musiikkipalvelu, joka tarjoaa ilmaiseksi pääasiassa klassista musiikkia kuunneltavaksi. Sisäänkirjautumiseen käytetään kirjastokortin viivakooditunnusta. Palvelu on englanninkielinen. Siirry sivostolle tästä. Voit kuunnella Naxosin tarjoamaa musiikkia myös älypuhelimella. Mobiilikäyttöön tarvitset Naxos Music Library-sovelluksen, jonka saad ladattua puhelimesi mallista riippuen joko Google Playsta tai Itunesista.  Pyydä tarvittaessa apua kirjastosta.

MEDICI.TV EDU videopalvelussa voit katsella tuhansia huippulaatuisia videoita konserteista, oopperoista ja baleteista sekä dokumentteja ja opetusmateriaalia. Kirjaudu sisään kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Siirry sivustolle tästä.

Yhteystiedot:

Virastotie 5
07600 Myrskylä
puh. 040 181 2020
kirjasto@myrskyla.fi

Erikoiskirjastovirkailija
Anne Vilminko
anne.vilminko@myrskyla.fi

Seuraa meitä somessa: 

                  

 

Historia

Myrskylässä on pitkät kirjastoperinteet. Kirjastotoimintaa kunnassa on ollut vuodesta 1850 asti. Ensimmäisen kirjaston perusti kirkkoherra Relander, joka otti lainakirjaston jäseneksi vain kunnollisia kansalaisia. Lupaavan alun jälkeen kirjastotoiminta lopahti joksikin aikaa, kunnes H.M. Relander vaimoineen perusti uuden kirjaston pappilaan koko seurakunnalle vuonna 1872. Johannes Linnankosken innoittamana 1900-luvun alussa Myrskylään syntyi useampi kirjasto, muun muassa Suomalaisen nuorisoseuran ja Työväenyhdistyksen kirjastot. Ne eivät kuitenkaan pystyneet vastaamaan uusien kirjojen hankkimistarpeeseen, joten vuonna 1913 päätettiin perustaa kaksi kunnallista kirjastolaitosta, suomen- ja ruotsinkielinen. Virastotalon tiloissa kirjasto on toiminut vuodesta 1959.