Sivistyspalvelut

Kirjasto

Ajankohtaista tietoa koronatilanteen vaikutuksesta kirjaston toimintaan:

Päivitys 21.7.2021

*Tulethan vain terveenä kirjastoon
*Käytä käsidesiä tai pese kädet
*Käytäthän maskia
*Lehtilukusali on avoinna
*Aikarajoitus kirjastossa asioimiseen on poistettu
*Enimmäismäärää asiakkaille ei ole, mutta muistathan turvavälit!

AUKIOLOAJAT 30.8.2021 ALKAEN:

    Palveluaika:      
Maanantai klo 8 – 17  
Tiistai klo 8 – 19 klo 10 – 15
Keskiviikko klo 8 – 19 klo 10 – 15
Torstai klo 8 – 19 klo 14 – 19
Perjantai klo 8 – 17 klo 10 – 15
Lauantai klo 8 – 14  
Sunnuntai klo 8 – 14  

Palautusluukku on aina auki. Löydät sen kunnanviraston ilmoitustaulun yhteydestä, pääoven vierestä.

Kirjasto on kaikille avoin kulttuuripalvelu, joka tukee kokoelmillaan ja palveluillaan yhtäläisiä oikeuksia ja omaehtoista oppimista. Tiedon ja tietotekniikan lisäksi kirjasto tarjoaa elämyksiä, erilaisia tapahtumia ja väylän alueen muihin palveluihin.

Myrskylän kirjastopalvelut tarjoaa Myrskylän ja Pukkilan kirjasto, joka on kuntien yhteinen kirjastolaitos. Kuulumme Helle-kimppaan, johon kuuluu 10 kuntaa Itä- ja Länsi-Uudeltamaalta. Viikkoittaisten kuljetusten ansiosta asiakkaidemme käytössä on yhteensä 25:n kirjaston aineistot. 

Kirjastoaineisto:

Voit selata Helle-kirjastojen kokoelmia alla olevasta linkistä. Kirjastosta saat salasanan, joka mahdollistaa omien lainojen selailun tai uusimisen netissä. Lainat voi uusia enintään kuusi kertaa, jos aineistosta ei ole varauksia. Voit myös tehdä varauksia lainassa olevasta aineistosta.

Maksuja voi maksaa käteisellä tai kortilla.

E-Aineistot

NAXOS on musiikkipalvelu, joka tarjoaa ilmaiseksi pääasiassa klassista musiikkia kuunneltavaksi. Sisäänkirjautumiseen käytetään kirjastokortin viivakooditunnusta. Palvelu on englanninkielinen. Siirry sivostolle tästä. Voit kuunnella Naxosin tarjoamaa musiikkia myös älypuhelimella. Mobiilikäyttöön tarvitset Naxos Music Library-sovelluksen, jonka saad ladattua puhelimesi mallista riippuen joko Google Playsta tai Itunesista.  Pyydä tarvittaessa apua kirjastosta.

HELLE-ELLIBS on Helle-kirjastojen yhteinen e-kirjakokoelma. Tarvitset kirjautumiseen kirjastokorttisi numeron ja pin-koodin, joka on sama kuin verkkokirjastoon kirjautuessa. Jos sinulla ei ole pin-koodia, saat sen kirjastosta. Kokoelman sivuilta löytyvät myös e-kirjojen käyttöohjeet. Tervetuloa tutustumaan valikoimaan ja lainaamaan!  Jos tarvitset apua lukuohjelman lataamisessa, tule käymään kirjastossa. Kirjastossa on käytettävissä tablet-tietokoneita, joilla voi kokeilla e-kirjojen lukemista. Palvelun osoite: www.ellibslibrary.com/helle 

HELLE-BIBLIO-palvelussa on e-kirjoja ja e-äänikirjoja ruotsiksi, suomeksi ja englanniksi. Myös muunkielisiä kirjoja on saatavilla. Kirjaudu sisään kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Voit lainata yhden kirjan viikossa. Palvelun osoite: https://helle.bibliolibrary.fi/

VIDDLA on elokuvien suoratoistopalvelu. Viddla löytyy osoitteesta https://viddla.fi/. Palvelussa valitaan ensin elokuva ja vasta katso elokuva -linkin takaa aukeaa kirjautuminen, josta valitaan oikea kirjasto ja syötetään kirjastokortinnumero ja pin-koodi. Yhdellä lainalla elokuva on katsottavissa 48 tuntia. Lainaukset on rajoitettu siten, että yhdellä kortilla saa 4 lainaa kalenterikuukaudessa.

KIRJASTOKINO on Helle-kirjastojen uusin elokuvapalvelu. Palvelu löytyy osoitteesta www.kirjastokino.fi. Voit katsoa elokuvia valitsemalla haluamasi elokuvan ja klikkaamalla Katso. Tämän jälkeen valitse valikosta Helle-kirjastot ja kirjaudu sisään kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Palvelussa ei ole lainausrajoituksia. Elokuvien lisäksi tarjolla on myös esimerkiksi dokumentteja ja harrasteohjelmia.

Yhteystiedot:

Virastotie 5
07600 MYRSKYLÄ
puh. 040 181 2020
etunimi.sukunimi@myrskyla.fi
kirjasto@myrskyla.fi

Seuraa meitä somessa: 

                              

Historia

Myrskylässä on pitkät kirjastoperinteet. Kirjastotoimintaa kunnassa on ollut vuodesta 1850 asti. Ensimmäisen kirjaston perusti kirkkoherra Relander, joka otti lainakirjaston jäseneksi vain kunnollisia kansalaisia. Lupaavan alun jälkeen kirjastotoiminta lopahti joksikin aikaa, kunnes H.M. Relander vaimoineen perusti uuden kirjaston pappilaan koko seurakunnalle vuonna 1872. Johannes Linnankosken innoittamana 1900-luvun alussa Myrskylään syntyi useampi kirjasto, muun muassa Suomalaisen nuorisoseuran ja Työväenyhdistyksen kirjastot. Ne eivät kuitenkaan pystyneet vastaamaan uusien kirjojen hankkimistarpeeseen, joten vuonna 1913 päätettiin perustaa kaksi kunnallista kirjastolaitosta, suomen- ja ruotsinkielinen. Virastotalon tiloissa kirjasto on toiminut vuodesta 1959.