Kirjasto

Kirjasto on kaikille avoin kulttuuripalvelu, joka tukee kokoelmillaan ja palveluillaan yhtäläisiä oikeuksia ja omaehtoista oppimista. Tiedon ja tietotekniikan lisäksi kirjasto tarjoaa elämyksiä, erilaisia tapahtumia ja väylän alueen muihin palveluihin.

Myrskylän ja Pukkilan kunnat ovat 1.1.2018 perustaneet yhteisen kirjastolaitoksen. Kirjastoissa on käytössä yhtenäiset käyttösäännöt ja maksut, sekä aineisto- ja lainaajarekisterit.

Yhteystiedot:

Virastotie 5
07600 MYRSKYLÄ
puh. 040 181 2020
etunimi.sukunimi@myrskyla.fi
kirjasto@myrskyla.fi

Kirjastonjohtaja
Päivi-Tuulikki Rossi
puh. 040 032 0787

Aukioloajat:

Ma 10 – 15
Ti 14 – 19
Ke 14 – 19
To 14 – 19
Pe 10 – 15

Huom! Kirjasto on kiinni pyhäpäivinä. Pyhiä edeltävinä aattopäivinä palvelemme klo 10-15.
Myrskylän kirjaston poikkeavat aukioloajat 2020

 

Palautusluukku on aina auki. Löydät sen kunnanviraston ilmoitustaulun yhteydestä, pääoven vierestä.

Kirjastoaineisto:

Voit selata kirjastomme kokoelmia alla olevasta linkistä. Kirjastosta saat salasanan, joka mahdollistaa omien lainojen selailun tai uusimisen netissä. Lainat voi uusia enintään kuusi kertaa, jos aineistosta ei ole varauksia. Voit myös tehdä varauksia lainassa olevasta aineistosta.

Maksuja voi maksaa käteisellä tai kortilla.

E-Aineistot

NAXOS on musiikkipalvelu, joka tarjoaa ilmaiseksi pääasiassa klassista musiikkia kuunneltavaksi. Sisäänkirjautumiseen käytetään kirjastokortin viivakooditunnusta. Palvelu on englanninkielinen. Siirry sivostolle tästä. Voit kuunnella Naxosin tarjoamaa musiikkia myös älypuhelimella. Mobiilikäyttöön tarvitset Naxos Music Library-sovelluksen, jonka saad ladattua puhelimesi mallista riippuen joko Google Playsta tai Itunesista.  Pyydä tarvittaessa apua kirjastosta.

HELLE-ELLIBS on Helle-kirjastojen yhteinen e-kirjakokoelma. Tarvitset kirjautumiseen kirjastokorttisi numeron ja pin-koodin, joka on sama kuin verkkokirjastoon kirjautuessa. Jos sinulla ei ole pin-koodia, saat sen kirjastosta. Kokoelman sivuilta löytyvät myös e-kirjojen käyttöohjeet. Tervetuloa tutustumaan valikoimaan ja lainaamaan!  Jos tarvitset apua lukuohjelman lataamisessa, tule käymään kirjastossa. Kirjastossa on käytettävissä tablet-tietokoneita, joilla voi kokeilla e-kirjojen lukemista. Palvelun osoite: www.ellibslibrary.com/helle 

HELLE-BIBLIO-palvelussa on e-kirjoja ja e-äänikirjoja ruotsiksi, suomeksi ja englanniksi. Myös muunkielisiä kirjoja on saatavilla. Kirjaudu sisään kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Voit lainata yhden kirjan viikossa. Palvelun osoite: https://helle.bibliolibrary.fi/

VIDDLA on elokuvien suoratoistopalvelu. Viddla löytyy osoitteesta https://viddla.fi/. Palvelussa valitaan ensin elokuva ja vasta katso elokuva -linkin takaa aukeaa kirjautuminen, josta valitaan oikea kirjasto ja syötetään kirjastokortinnumero ja pin-koodi. Yhdellä lainalla elokuva on katsottavissa 48 tuntia. Lainaukset on rajoitettu siten, että yhdellä kortilla saa 4 lainaa kalenterikuukaudessa.

KIRJASTOKINO on Helle-kirjastojen uusin elokuvapalvelu. Palvelu löytyy osoitteesta www.kirjastokino.fi. Voit katsoa elokuvia valitsemalla haluamasi elokuvan ja klikkaamalla Katso. Tämän jälkeen valitse valikosta Helle-kirjastot ja kirjaudu sisään kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Palvelussa ei ole lainausrajoituksia. Elokuvien lisäksi tarjolla on myös esimerkiksi dokumentteja ja harrasteohjelmia.

 

Historia

Myrskylässä on pitkät kirjastoperinteet. Kirjastotoimintaa kunnassa on ollut vuodesta 1850 asti. Ensimmäisen kirjaston perusti kirkkoherra Relander, joka otti lainakirjaston jäseneksi vain kunnollisia kansalaisia. Lupaavan alun jälkeen kirjastotoiminta lopahti joksikin aikaa, kunnes H.M. Relander vaimoineen perusti uuden kirjaston pappilaan koko seurakunnalle vuonna 1872. Johannes Linnankosken innoittamana 1900-luvun alussa Myrskylään syntyi useampi kirjasto, muun muassa Suomalaisen nuorisoseuran ja Työväenyhdistyksen kirjastot. Ne eivät kuitenkaan pystyneet vastaamaan uusien kirjojen hankkimistarpeeseen, joten vuonna 1913 päätettiin perustaa kaksi kunnallista kirjastolaitosta, suomen- ja ruotsinkielinen. Virastotalon tiloissa kirjasto on toiminut vuodesta 1959.