MYRSKYLÄN KUNNAN TONTTIMARKKINAT 2021

MYRSKYLÄN KUNNAN TONTTIMARKKINAT 2021

Myrskylän kunnan tonttimarkkinat 2021

 

PIENTALOTONTIT

Nyt varattavissa yhdeksän pientalotonttia järven rannalla, omalla puutarhalla ja hyötykasvipihalla – ja vain 58 minuuttia Helsingin metrolta!

Haluatko rakentaa toimivat ja riittävät mutta et ylimitoitettuja asuinneliöitä ykkös- tai kakkoskodiksesi – ja toisaalta taas maksimoida piha-alueen käytettävyyden puutarhanhoitoon, hyötykasvipihaan, pelaamiseen, harrastamiseen ja yleiseen viihtyvyyteen? Mikäli haluat – ja mikäli haluat toteuttaa sen vain noin tunnin päästä useista kaupunkikeskuksista järvinäkymin, kävelymatkan päässä rannasta, on tilaisuutesi nyt! Kaupan päälle saat vieläpä tuhansien euron arvoisia kampanjaetuja!

Myrskylän kunta vastaa kysyntään asettamalla kampanjassa ajalla 1.7.-1.10.2021 varattavaksi yhteensä yhdeksän (9) määräalaa pientalojen rakentamiseen Myrskylän Kirkkojärvenrannan asemakaava-alueella.

Varauksia on mahdollista tehdä 1.7.2021 klo 08:00 alkaen aina 1.10.2021 klo 23:59 saakka.

Jos olet jo varma asiastasi, tunnet kampanjan ehdot ja tiedät haluamasi kohteen, siirry suoraan varaukseen tästä linkistä.

Lisätietoja saat soittamalla Timo Krigsman p. 040 524 4147 sekä Jaakko Lapinniemi p. 044 726 9289 (vain 14.-19.7. ja 23.8.-17.9.). Puhelinajat ovat näin aikoina tiistaisin ja torstaisin klo 08-10. Klikkaamalla kohdetta alla olevalla kartalla, pääset myös tarkempiin kohdetietoihin (ohjeelliset tonttikoot ja hinnat ym.).

Kunta

Myrskylä on Suomen ensimmäinen Arkiturvallinen Kunta, joka panostaa hyvinvointi- ja terveystyöstä sekä pienistä yksityiskohdista rakentuvaan arkiseen turvallisuuteen kaikilla toiminnan tasoilla osana yhteisöään. Itä-Uudenmaan järviylänköalueemme on jääkauden muokkaamaa viisinetoista järvineen, kallioineen, lehtoineen ja mäntyharjuineen. Kaksikielinen, taloudeltaan tasapainoinen, elinvoimainen ja kehittyvä itäuusmaalainen kaupunkien läheinen maaseutukunta Porvoon seutukunnassa on tunnettu myös Lasse Virénin kotikuntana. Vuosittain urheiluseura Myrskylän Myrsky järjestää kunnassa Lassen Hölkkä -tapahtuman, jonka osamatkat ja puolimaraton keräävät useita satoja juoksijoita. Myrskylä sijaitsee määritelmällisesti kaupunkien läheisellä maaseutualueella. Meiltä ajat Helsinkiin, Porvooseen, Loviisaan, Lahteen tai vaikkapa Kouvolaan noin tunnissa.

Kirkkojärvenranta alueena

Myrskylän Kirkkojärvenrannalla asut edullisesti veden äärellä, ”vain 58 minuuttia Helsingin Mellunmäen metrolta”. Asuinalue on toteutettu arkkitehtuurikilpailuna siten, että kaikilta tonteilta on näkymät rantaan Kirkkojärvelle. Tieyhteydet ja kunnallistekniset liittymät on rakennettu tonttien rajoille, joten rakentamaan pääsee vaivatta. Alueella on mahdollista liittyä egolokiseen maalämpöjärjestelmään, mutta myös omat kiinteistökohtaiset lämmitysratkaisut ovat mahdollisia. Alueella toimii huippunopea, paikallisen LPOnetin valokuituverkko. Rakennuspohjaltaan alue on tasaisen peltomaista, savipohjaista aluetta.

Alue sijaitsee kävelymatkan päässä Myrskylän keskustasta, taajama-alueella, josta löytyvät kaikki tarvittavat peruspalvelut, kuten uusi hirsinen alakoulu ja hirsiliikuntahalli, uudistettu päiväkoti, pankkipalvelut, kirjasto, kuntosali, terveysasema, ravintolat ja kahvilat, rauta- ja kukkakauppa, sisustus-, parturi-, hieronta- ja hyvinvointipalveluita, kalasavustamo, Alkon tilauspalvelu sekä paljon muuta. Suoraan kotioveltasi pääset ulkoilureiteille, vene- ja beachvolleyrannalle, tai vaikkapa frisbeegolfaamaan ja suppailemaan kirjastosta lainattavalla laudalla. Myrskylän keskustan linja-autopysäkiltä on joukkoliikenneyhteys Porvooseen, mistä on liityntäliikennettä mm. Helsingin suuntaan. Lisäksi joukkoliikenteellä pääsee Orimattilaan, mistä jatkoyhteydellä Lahteen.

 

Kampanjakohteet ja -ehdot

 • Kampanjassa myydään yhdeksän määräalaa Myrskylän Kirkkojärven rannalta viiden euron neliöhinnalla (5,00 eur/m2). Kohteiden rakennusoikeus on 25% muodostettavan tontin koosta, mutta alueelle ohjataan tällä kampanjalla ja lopullisessa lupamenettelyssä pientalojen rakentamista, esim. alle 100m2. Kampanjakuvat ovat esimerkinomaisia, visualisoituja kuvia alueesta ajatuksia herättämään (tonteista 96/2-3).
 • Kohteet ovat alla olevalla kartalla ns. “Muurikorttelin” numerot 87/1-6 sekä 96/1-3. Klikkaamalla kohdetta alla olevalla kartalla, pääset tarkempiin kohdetietoihin (ohjeelliset tonttikoot ja hinnat ym.).
 • Määräala tarkoittaa, että karttapalvelussa ja kaavassa esitetty tonttijako ja pinta-alat ovat ohjeellisia, suuntaa-antavia, eikä niitä ole vielä tarkastusmitattu tai lohkottu.
 • Kampanjan loputtua lokakuussa, varatut määräalat tarkistusmitataan ja lohkotaan. Tällöin määräytyvät muodostettavien tonttien kokoon perustuvat lopulliset hinnat, ollen kuitenkin aina kampanjahinnan 5,00 eur/m2. Varauksen yhteydessä ostaja sitoutuu maksamaan tarkistusmitatun, neliöhintaperusteisen kauppasumman. Summat eivät merkittävästi poikkea (ylös- tai alaspäin) ohjeellisena ilmoitetuista.
 • Määräalat myydään varausjärjestyksessä yksityishenkilöille, varaukset tehdään sähköisesti tältä sivulta, alta linkistä. Puhelinvarauksia ei oteta, vaan sähköiset varauslomakkeet asettuvat automaattisesti aikaleiman mukaiseen järjestykseen. Etusijalle voidaan asettaa kuitenkin ulkopaikkakuntalainen ostaja varausjärjestyksestä poiketen.
 • Varausmaksu 500,00 euroa on sitova, summa hyvitetään (vähennetään) lopullisessa kauppahinnassa.
 • Varauksia ensisijaisesti haluttavaan määräalaan voi tehdä varauslomakkeessa vain yhden, mutta varaaja voi asettua varasijalle muihin, myös jo varattuihin määräaloihin rajoittamattomasti. Varauksia otetaan jonoon koko kampanjan ajan, viimeinen varauspäivä on 1.10.2021.
 • Lähetettyään varauksen, saa varaaja automaattisen kuittaussähköpostin, missä kerrotaan varaustilanteesta (mm. varaajan sijasta muihin varaajiin nähden ym.).
 • Tämän jälkeen varaus käsitellään henkilökohtaisesti kunnan työntekijän toimesta, enintään kahden arkipäivän kuluessa varauksestasi. Käsittelyn jälkeen lähetetään jatko-ohjeet sähköpostilla, mikäli varaaja on varaamassaan tontissa ensimmäisellä sijalla. Muussa tapauksessa varaaja on varasijalla, mistä ei erikseen ilmoiteta. Jos hän kuitenkin nousee varasijalta ensimmäiseksi, tästä ilmoitetaan ja annetaan jatko-ohjeet erikseen.
 • Vahvistamme varauksia pitkin kampanja-aikaa, joten määräaloissa ensisijaisena olevat varaajat saavat varausmaksun (500,00) maksutiedot postilla jo elokuun aikana. Tästä kerrotaan lisää sähköpostissa toimitetuissa ohjeissa.
 • Varatut määräalat näkyvät karttapalvelussa keltaisena, mutta käsittelyssä on viivettä enintään kaksi arkipäivää. Maltathan odottaa.

Varaukset

Tee oma varauksesi tästä linkistä!

Varauksia on mahdollista tehdä 1.7.2021 klo 08:00 alkaen aina 1.10.2021 klo 23:59 saakka.

Lisätietoja saat soittamalla Timo Krigsman p. 040 524 4147 sekä Jaakko Lapinniemi p. 044 726 9289 (vain 14.-19.7. ja 23.8.-17.9.). Puhelinajat ovat näin aikoina tiistaisin ja torstaisin klo 08-10. Klikkaamalla kohdetta alla olevalla kartalla, pääset myös tarkempiin kohdetietoihin (ohjeelliset tonttikoot ja hinnat ym.).

Kampanjaedut – arvoltaan useita tuhansia euroa!

 • Määräalojen hinnat ovat kampanja-aikana noin 1/3 normaalihinnoista (edun arvo -66%).
 • Kunnallistekniset liittymähinnat vesi- ja viemärilaitokseen ovat kampanja-ajalla puolitetut (edun arvo -50%, noin 2400 eur).
  • Alennus koskee kampanja-ajalla kaikkia kunnan alueella tehtyjä liittymäsopimuksia, myös kampanjan ulkopuolisilla alueilla sekä yritystonteissa.
 • Kunta vastaa ostajan lohkomiskuluista, mikäli ostaja sitoutuu rakennusprojektillaan Myrskylän kunnan viestinnän ja markkinoinnin seurantakohteeksi erikseen sovittavalla tavalla, kuten kertomaan hankkeestaan ja ajatuksiaan kunnasta ajoittain mm. kunnan verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Lisäksi ostaja saa Myrskylä-tuotelahjan. Seurattava kohde valitaan arpomalla, jos halukkaita on useampia. Suostumus ilmoitetaan varauslomakkeella (edun arvo n. 1 000 eur).
 • Vuokratuki -50% rakentamisaikaiseen vuokra-asuntoon puoleksi vuodeksi (50%, enint. 800,00 eur/kk maksavaan kohteeseen, 6kk, edun arvo maks. 2400 eur).
  • Avustuksen hakija on yksityishenkilö, joka tai joka perheineen rakentaa tai rakennuttaa kampanjassa ostetulle tontille lupaehtojen mukaista asuinrakennusta omaan tai samassa taloudessa asuvan perheensä käyttöön.
  • Vähintään avustuksen hakija muuttaa kirjoille kuntaan viimeistään rakentamisen alkaessa ja on kirjoilla kunnassa rakentamisen aloitusvuoden päättyessä digi- ja väestötietoviraston tietojen perusteella. Rakentamisen alkamiseksi katsotaan tässä yhteydessä kohtuullinen aika hyväksytyn rakennusluvan ajankohdasta lukien ottaen huomioon vuokra-asuntojen saatavuus.
  • Avustuksena voidaan myöntää puolet maksetusta vuokra-asunnon vuokrasta (-50%) ensimmäiselle kuuden kuukauden (6 kk) vuokrajaksolle rakentamisen alkamisesta lukien.
  • Avustus voidaan myöntää hakemuksesta kunnan alueella sijaitsevaan, muuttajan itsensä hankkimaan tai kunnan osoittamaan ympärivuotiseen asumiseen soveltuvaan vuokrakohteeseen, jonka kuukausivuokra on enintään 800,00 euroa ja vähintään kohtuullinen markkinahinta vuokrattavasta kohteesta.
  • Vuokrasuhteen tulee jatkua yhtäjaksoisesti vähintään kuusi kuukautta (6kk). Kalenterivuoden vaihtuminen ei vaikuta laskentaan.
  • Koska avustuksen saamisen ehtona on kirjoillaolo kunnassa, avustusta ei voida myöntää tilapäis- ja sesonkimajoituksiin tjms. (mökkivuokrat vast.)
  • Avustuksen hakijan on oltava päävuokralainen ja normaalissa vuokrasopimussuhteessa vuokranantajaan joko toistaiseksi tai määräaikaisesti.
  • Kunta toimii vain avustuksen myöntäjänä, eikä se näin ollen vastaa vuokralaisvalintaan, vuokralaisen tai vuokranantajan etuihin, oikeuksiin tai velvollisuuksiin eikä muihin näihin rinnastettaviin liittyvistä seikoista pl. mitä vuokranantajasta säädetään, mikäli vuokrasopimus solmitaan kunnan itsensä hallinnoimaan vuokrakohteeseen.
  • Avustus voidaan myöntää vain maksettua vuokraa vastaan. Avustuksen voi hakea kunnalta vuokrasopimuksella (kertatoimitus riittää) ja vuokranmaksutositteilla todentamalla erikseen ilmoitetulla tavalla. Avustus on haettavissa enintään kahden kuukauden (2kk) sisällä alkuperäisen vuokranmaksun erääntymispäivästä lukien.
  • Jos ostaja vetäytyy rakentamishankkeesta tai kaupat peruuntuvat tai puretaan ostajan tai myyjän puolelta ostajasta johtuvista syistä, tai ostajan vain vuokra-avustustarkoituksessa siirtäessä kirjansa kuntaan vain siirtääkseen ne välittömästi pois, ostaja on velvollinen suorittamaan avustuserotuksen kunnalle takaisin jo maksetulta ajanjaksolta eikä uusia avustuksia myönnetä.

 

Kampanjakumppanit Myrskylän säästöpankki ja paikallinen Rakennusliike J&M

Oman kodin rakentaminen Myrskylään ei voisi olla enää helpompaa. Kunta on sopinut rakentamiskynnystä alentavista eduista jo puolestasi!

Myrskylän säästöpankki myöntää rakennuslainan kampanjatontin ostaneelle rakentajalle kohteen rakentamiseen ilman järjestelykuluja ja toimitusmaksuja, myös muista kilpailukykyisistä lainan ehdoista neuvotellaan yksilöllisesti.

Paikallinen Rakennusliike J & M Oy tarjoaa talonrakennuspalvelun täysin asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Projekti toteutetaan montun pohjalta viimeiseen listaan asti tai osarakentamisena, jolloin asiakas itse valitsee valmiusasteen – asiakas päättää ja J & M toteuttaa.

   

 

Hyvä tietää, maksut

 • Ostaja vastaa lohkomiskuluista (Pinta-alaperusteinen, 920,00 – 1090,00 eur, ks. Maanmittauslaitos). Kunta järjestää maanmittaustoimituksen. Lohkomisella määräalasta muodostetaan lopullinen tontti. Mikäli lohkomistoimituksessa on useampi ostaja samanaikaisesti, he voivat neuvotella kustannustenjaosta.
  • Mikäli ostaja sitoutuu rakennusprojektillaan Myrskylän kunnan viestinnän ja markkinoinnin seurantakohteeksi erikseen sovittavalla tavalla, kuten kertomaan hankkeestaan ja ajatuksiaan kunnasta ajoittain mm. kunnan verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. vastaa kunta kiitoksena lohkomiskuluista ja luovuttaa ostajalle Myrskylä-tuotelahjan. Seurattava kohde valitaan arpomalla, jos halukkaita on useampia. Suostumus ilmoitetaan varauslomakkeella. Ks. myös kampanjaedut.
 • Ostaja vastaa normaalisti varainsiirtoverosta, ellei ole ensiasunnon ostaja (4% lopullisesta, tarkistetusta kauppasummasta).
 • Ostaja vastaa kaupanvahvistajan palkkiosta (Kiinteä, 120,00 eur). Palkkio maksetaan kaupantekotilaisuudessa joko käteisellä tai asiakas saa maksutositteen. Kunta järjestää kaupanvahvistajan kaupantekotilaisuuteen.
 • Ostaja vastaa lainhuudatusmaksusta (Kiinteä, 132,00 eur, ks. Maanmittauslaitos). Lainhuudolla muodostettava kiinteistö haetaan ostajan nimiin.

Hyvä tietää, asiakirjat

 


 

TONTTIHUUTOKAUPPA

Eikä siinä vielä kaikki! Kolme keskeistä omakotitalotonttia huutokaupataan vain kolmanneksen lähtöhinnalla normaalista!

Myrskylän kunta myy huutokaupalla kolme rakentamisvalmista omakotitalotonttia Myrskylän Kirkkojärvenrannan, Narikon ja Palostenmäen asemakaava-alueilla. Tontit tarkempine tietoineen ovat esillä Huutokauppa.com -palvelussa ja huudettavissa 1.7. klo 08:00 – 31.7. klo 18:00. Tontit myydään pohjahinnasta ylöspäin eniten tarjoavalle.

Yllä mainitut rahanarvoiset edut koskevat myös näitä kohteita.

Tontit ja niiden sijainnit on esitetty kunnan karttapalvelussa ruksilla. Voit tutustua alueisiin kunnan tonttisivulla tästä linkistä.

Huuda kohteita huutokauppa.com -palvelussa klikkaamalla kohteen nimeä.

Kirkkojärven ranta 92/2 – KLIKKAA HUUTOKAUPPA.COMIIN

Napsauta tonttia saadaksesi lisätietoja.

Narikko 83/2 –KLIKKAA HUUTOKAUPPA.COMIIN

Napsauta tonttia saadaksesi lisätietoja.

Palostenmäki 64/2 –KLIKKAA HUUTOKAUPPA.COMIIN

Napsauta tonttia saadaksesi lisätietoja.